Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2010 Jak w temacie. http://nt.interia.pl/internet/wiadomosci/news/najszybszy-internet-w-polsce,1520607 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2010 z dwa dni temu na wykopie było... I jak zawsze przy lepszych łączach zyskają mieszkańcy większych miast.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2010 z dwa dni temu na wykopie było... I jak zawsze przy lepszych łączach zyskają mieszkańcy większych miast.. A mają na wsie prowadzić światłowody? Robią to co im się opłaca. Biją do dużych miast w których jest dużo osiedli i dużo mieszkańców. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2010 W mojej wsi (ok 15k mieszkańców) jedynym światłowodem jest tepsa. Od niedawna też małoznana firma Petrus ma swoje fiberki. Więc dużego wyboru nie mam. Niedługo zobacze jak się metro z tepsy u mnie będzie sprawować. A w mojej drugiej wsi (jakie 400k mieszkańców) także nie ma wielkiego wyboru. Jeden wielki syf. Wszystko chodzi tak samo, jedyne co to można w cenach przebierać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2010 W mojej wsi (ok 15k mieszkańców) jedynym światłowodem jest tepsa. Od niedawna też małoznana firma Petrus ma swoje fiberki. Więc dużego wyboru nie mam. Niedługo zobacze jak się metro z tepsy u mnie będzie sprawować. A w mojej drugiej wsi (jakie 400k mieszkańców) także nie ma wielkiego wyboru. Jeden wielki syf. Wszystko chodzi tak samo, jedyne co to można w cenach przebierać. Niestety również znam ten problem. Jedynie światłowód z TPSA (a mieszkam pod Krakowem), a podłączyć się do tp to wielkie wyzwanie, bo prędzej Ci zapłacą odszkodowanie niż podepną telefon (o internecie nie wspomnę). Pozostali operatorzy to same radiówki o miernej jakości. Jesienią spodziewamy się obniżki cen neostrady o jakieś 15-20%. Teoretycznie rewolucję ma też wprowadzić "megaustawa", choć w to wątpię, bo rurami internet nie popłynie a samorządy nie chcą korzystać z uprawnień jakie otrzymały. Szczegóły w google: megaustawa . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach