zoozool 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2010 Witajcie, jestem zmuszony korzystać z liveboxa(wideostrada) i tu mam pytanie, czy jestem w stanie mieć większą kontrolę nad użytkownikami ? typu rozłączanie danego IP, korzystanie z proxy, czy tylko te opcje mam dostępne które widzę w tym "zacnym" panelu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoozool 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2010 no niestety, muszę się z tym użerać, i nie poradzę juz nic na to:) panel ma to, ale badziewny, i tak myślę, czy da się coś jeszcze wycisnąć z tego, Wiem, że idzie się dostać do wnętrzności po konsoli... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2010 Wiele nie zdziałasz. Próbowałem przez 2 lata zmusić to gówno do w miarę normalnej współpracy, bez powodzenia.Softu dobrego na to nie wgrasz, z konsoli też nic nie zdziałasz, bo największy problem leży w przestarzałym i niespełniającym jakichkolwiek standardów sprzęcie firmy Sagem. U mnie na szczęście przy przejściu na pakiem 6Mbit to cholerstwo odmówiło współpracy (mimo, że teoretycznie sprzęt jest w pełni sprawny, u kumpla z podpiętą nitką 1Mbit chodził) i dzięki temu przesiadłem się na Liksysa. Z wideostradą niestety jesteś ud... uziemiony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoozool 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2010 no nic, czyli jestem w kropce Dziękuje bardzo za informacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2010 Masz wideostradę over ADSL, czy też wideostradę over SAT? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoozool 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2010 adsl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2010 W takim razie proponował bym tuner wideostrady podpiąć bezpośrednio pod dedykowany pod niego port Eth, a pod drugi podpiąć jakiegoś mikrotika (rb750 do dzielenia neo w zupełności starczy) i tam ustawić jakieś polityki ruchu. Ewentualnie (ale to już droższa zabawa) załatwić sobie routerek z kartą adsl i conajmniej dwoma portami ethernetowymi, na którym będziesz mógł sobie odpowiednio poustawiać mostki ścieżek na jeden port (do tunera) i routing internetu na drugi port. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2010 Dokupowanie i podpinanie czegokolwiek do tego Sagema nie ma sensu, bo co z tego, że będziesz miał bardzo dobry router/switch, jeśli sam modem ADSL jest porażką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2010 Uwierz mi - ma sens. Chyba, że tylko ja posiadam jakiś dziwny model, który zazwyczaj chodzi stabilnie. No, może poza tym, gdy podczas ostrej ulewy czasem zgubi synchronizację (ale to raczej wina dosyć dużej odległości od centrali i kiepskawej linii). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach