Shk 51 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2010 Witam, sprzedałem na allegro.pl domenę. Kupujący zechciał ją przetransferować do innego rejestratora. Moim jest MasterNET.pl a jego rejestratorem jest ppd.pl. Wydałem kupującemu kod authinfo domeny, przesłałem również wniosek cesji oraz skany dowodu osobistego. Kliknąłem w link, który miał zatwierdzić transfer. Później, na e-maila otrzymałem wiadomości, z których wnioskuję że nadal ja jestem abonentem domeny a zmienił się jedynie rejestrator. Czy przy transferze domeny zmieniają się także dane abonenta? Co teraz powinienem zrobić? Pierwszy raz sprzedaję domenę. (już kiedyś sprzedawałem ale nie doszło do skutku) Proszę o jakieś wskazówki/rady. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2010 Transfer domeny nie równa się zmianie właściciela. Pierw należało wykonać cesję. Teraz niech nabywca wykona cesję (w ppd może to zrobić online) na swoje dane i koniec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2010 Wysłałem mu wniosek cesji, ale on go nie wykonał... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ilustra 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2010 Wysłałem mu wniosek cesji, ale on go nie wykonał... Jesli wiec nadal jestes abonentem tej domeny, to popros jej aktualnego rejestratora o umozliwie zarzadzania nia Ten, ktory od Ciebie ja kupil niech sie nie zdziwi, jak straci domene Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2010 Domena ma jeszcze miesiąc ważności, nadal jestem jej właścicielem, mogę robić co chcę... Nie mam zamiaru jej przedłużać, dla mnie jest już bezużyteczna - projekt ruszył pod innym adresem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2010 To sprzedaj ją drugi raz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ilustra 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2010 To sprzedaj ją drugi raz Najlepiej wczesniej przenoszac ja do innego rejestratora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach