fuqet 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2010 Witam, zainstalowałem na VPS'ie PowerDNS, dodałem domene, jednak w panelu masternet.pl jak dodam moje ns1.topfilms.pl, jest napisane ze Błąd wykonania operacji na DNS1:- Host DNS o podanej nazwie nie istnieje domena topfilms.pl - jest przekierowana na ip mojego vps'a. domena którą chcem podczepić bldesign.pl Prosze o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2010 Dzieje się tak, ponieważ nie dodałeś wpisu ns1.topfilms.pl $ host ns1.topfilms.pl Host ns1.topfilms.pl not found: 3(NXDOMAIN) Musisz utworzyć rekord A w domenie topfilms.pl wskazujący na IP Twojego VPSa. ns1.topfilms.pl. IN A tutaj.ip ns2.topfilms.pl. IN A tutaj.ip Poza tym wszystko OK $ dig @topfilms.pl bldesign.pl any +short 10 mail.bldesign.pl. ns1.topfilms.pl. ns2.topfilms.pl. 178.63.154.11 ns1.topfilms.pl. topfilms.pl. 0 10800 3600 604800 3600 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fuqet 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2010 Wszystko ok, tylko gdzie mam dodać rekord a w domenie topfilms.pl, w jakim pliku czy w poweradmin? Dziękuje i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jasne 0 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2010 Teraz to juz zglupialen. Mulgbys podas pelny przyklad z wpisami rekordow? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2010 Wszystko ok, tylko gdzie mam dodać rekord a w domenie topfilms.pl, w jakim pliku czy w poweradmin? Przez poweradmin zarządzaj strefami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach