www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2010 W życiu takich pierdół nie słyszałem Podczas maksymalnego obciążenia wg. nie jednych testów pobór mocy wynosi nie mniej niż 140-150W zaś idle 80-90W, dorzuć do tego ram, kartę graficzną, dysk(i) i inne podzespoły to wyjdzie około 300W-400W w stresie ale nie 100W No to mało widziałeś, dociążony PC je przeważnie 50 -60% mocy znamionowej zasilacza ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bl00keRs 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2010 Pomyliłem się, źle testy doczytałem i podany pobór mocy w stresie i idle jest dla całej platformy a nie samego procesora. Testowy sprzęt poddany testom: ASUS Maximus II Formula Intel Core 2 Quad Q8200 G.Skill PI Black 4 GB @ 800 MHz, 5-5-5-15 NVIDIA GeForce GTX 280 Seagate Barracuda 7200.11 320 GB Pentagram FREEZONE HP-90 AlCu Alpaya P 7016 + wentylator PWM Arctic Cooling 148W w stresie i 84W w idle, takie są wyniki, jednak sądzę RuFiK, że 100W to nie jest z maksymalnie możliwego stresu takiego jak pokazują w testach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2010 @bl00keRs - mierzysz jakimś zaufanym miernikiem owy pobór mocy, czy też piszesz wartości maksymalne z tabliczek znamianowych, które są określane z dosyć mocnym zapasem, m.in. po to, żeby nikt nie doczepił się, że mu w przypadku jakiegoś chwilowego peaku jego bezatestowe supermierzydło pokazało, że pobór prądu jest większy o 0,01A Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bl00keRs 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2010 @bl00keRs - mierzysz jakimś zaufanym miernikiem owy pobór mocy, czy też piszesz wartości maksymalne z tabliczek znamianowych, które są określane z dosyć mocnym zapasem, m.in. po to, żeby nikt nie doczepił się, że mu w przypadku jakiegoś chwilowego peaku jego bezatestowe supermierzydło pokazało, że pobór prądu jest większy o 0,01A Te tabliczki tak na prawdę nic ciekawego nie mówią, testy były robione programem OCCT 10 minut po jego włączeniu zgodnie z tym cytatem: Zmierzyliśmy, ile mocy pobiera cała platforma testowa z danym procesorem. Pobór mocy przy obciążeniu był mierzony po 10 minutach od uruchomienia testu stabilności programu OCCT, a w stanie spoczynku – po 10 minutach wyświetlania pulpitu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach