szmidt344 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2010 Witam, męczę się i męczę i nie działa mi autostart fast-cgi na nginx (centos5). Proszę o pomoc gdyż vps restartuje mi się co 12h Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.follownet.pl 8 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2010 Najpierw się zainteresuj dlaczego VPS restartuje się co 12h. Skrypt najprościej możesz dopisać do /etc/rc.d/rc.local, aby był podnoszony przy starcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmidt344 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2010 WIdocznie jak osiągnie duży load to się restartuje ale to nie ważne. Mam tam dopisane: /etc/init.d/php_cgi -P /var/run/fastcgi-php.pid lecz nie działa. Mógłbyś podać mi właściwą komendę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.follownet.pl 8 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2010 Sorry, ale nikt z nas nie ma szklanej kuli i nie wiemy jak nazwałeś sobie skrypty startowe od phpfcgi. Dopisz właściwą ścieżkę do rc.local i będzie OK. P.S. VPSy same się nie restartują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ahes 83 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2010 Z roota daj crontab -e i dopisz @reboot /etc/init.d/php_cgi start albo: sprawdz jakiego masz defaultowy runlevel za pomocą grep default /etc/inittab i do katalogu /etc/rcNUMER.d wrzuć symlink do /etc/init.d/php_cgi np: ln -s /etc/init.d/php_cgi /etc/rc2.d/S99php-cgi albo: zainstaluj daemontools i wrzuc do /etc/service/php-cgi/run skrypt uruchamiajacy php-cgi w foregroundzie np. #!/bin/bash exec /usr/local/sbin/php_cgi.sh albo: zatrudnij admina, który ci to zrobi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach