Beliar 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2010 Heja, Wczoraj uruchomiłem na swoim VPSie (Debian) serwer shoutcasta. Zainstalowałem też transcodera, jednak przy uruchomieniu dostaję w logu błąd "Unknown encoder type mp3". Googlując trochę, napotkałem parę postów na forum Winampa, mówiące iż aby nadawać MP3 trzeba wykupić licencję LINK Kosztuje to 15 zł, a więc to nie problem. Orientuje się ktoś czy w tej licencji jest jakiś plik unlockujący nadawanie plików MP3? Nie słyszałem nic o tym wcześniej. Dzięki i pozdrawiam Belu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czerep 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2010 Nie ma pliku po prostu schoutcast chce zarobić na czymś co wcześniej było darmowe. Po zakupie otrzymujesz jedynie klucz który wpisujesz do konfiguracji swojego transcodera. Ale czy opłacalne jest kupowanie??? Skoro w następnej wersji ma zostać użyta darmowa biblioteka lame, która co prawda bardziej będzie obciążająca niż ta autorska schoutcasta ale przynajmniej darmowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach