kubu65 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2010 Witam, vps który by mi podpasował, w sensie ceny do jakości, potrzebuje serwer do przerzucania plików i niczego więcej, potrzebuje mniej więcej coś koło tego: Lokalizacja: Francja, Niemcy, ale żeby transfer z usa sięgał chociaż 50% możliwości (Polska również, ale wątpie żeby za małe pieniądze transfery z polski były dobre) Dysk: 5-10gb Transfer (miesięczny): 150-350gb Łącze: 100Mbps (10MB) - obowiązkowo max, a nie potem się okazuje że leci max. 3-4mb/s Ram, Procesor - najmniej ważne tam tylko pliki mają się przesyłać System: byle Linux root i inne wynalazki są mi niepotrzebne, nawet MySql nie będę używał co do panelu admina, to dobrze jakby admin zainstalował jakiś darmowy panel, żebym mógł na gotowe wrzucić stronę. jeśli chodzi o cenę szybciej płaciłem 50zł za LVPS-1 ale serwer w usa, a muszę się na europe przenieść. Zna ktoś ofertę która mogła by mi podpasować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Poplop 6 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2010 Root i inne wynalazki są Ci nie potrzebne? To jak ty chcesz używać VPS'a? Raczej każdy kto sprzeda Ci VPS'a będzie mówił że instalacje i konfiguracje panelu itp. musisz zrobić we własnym zakresie. A jak nie będziesz używać baz itp. To wgraj sobie proftpd, lighttpd, php5 i będziesz mógł wrzucić stronę... Pozdrawiam, Poplop Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kubu65 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2010 Chodziło mi o to że dostęp do takic hrzeczy jest mi niepotrzebny, bo chciałbym, żeby admin zainstalował jakiś panel admina, co często robią Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2010 Możesz wziąć serwer zarządzany i poprosić admina o taką instalację. Ewentualnie hosting dedykowany z przygotowanym panelem, ale te rozwiązania mogą być droższe i nie zmieszczą się w Twoich widełkach 50 złotych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach