Domenno.pl 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2010 Utworzyłem sobie subdomenę na hostingu w linuxpl, którą chciałem przekierować na hosting hekko.pl, żeby postawić tam jakiegoś bloga - zaplecze. Domenę mam w OVH.pl zarejestrowaną. Coś mi nie działa to przedelegowanie. Jak wchodzę na adres strony z www czy bez www, to jest informacja, że strona jest na hostingu linuxpl.com a jak łączę się przez filezilla to łączy mi się z hostingiem hekko. Takie mam ustawienia A subdomeny u rejestratora domeny (ovh) - nie wiem czy potrzebnie to ustawiałem humorek.domena.pl A 91.203.133.236 a na hostingu linuxpl mam tak: humorek A 91.203.133.236 humorek.domena.pl A 91.203.133.236 www.humorek A 91.203.133.236 www.humorek.domena.pl A 91.203.133.236 Subdomena oczywiście jest dodana na hostingu hekko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2010 W ovh nic nie trzeba ustawiać jeśli DNS domeny ustawiłeś na hosting linuxpl. Natomiast w linuxpl ustawiasz w A record IP maszyny na której masz konto w hekko, podpinasz subdomenę jako domenę na hekko i czekasz cierpliwie aż się wszystko pozapina jak trzeba : ) Taka jest zasada, a z tego co piszesz wynika iż wszystko zrobiłeś jak należy. Pozostaje więc czekać.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Domenno.pl 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2010 Tylko, że to już trwa dwa dni a to chyba trochę za długo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2010 W takim razie pisz na helpdesk do swojego dostawcy hostingowego, u któego tworzyłeś A record. Po 48h powinno już działać.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2010 A może źle utworzyłeś? Pochwal się prawdziwą nazwą domeny, to będzie można doradzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Domenno.pl 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2010 Już działa, tak dla wiadomości innych po www.humorek.domena.pl i humorek.domena.pl ma być kropka czyli www.humorek.domena.pl. humorek.domena.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach