bartek1234 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2010 Witam, planuję zmienić moją templatkę na blogu wordpressowym, ponieważ generuje ona ponad 250 zapytań przy odsłonie. Zanim kupię inną tempaltkę premium, czy mogę jakoś sprawdzić ile zapytań generuje templatka którą chcę kupić? Niestety nie mam tej nowej na serwerze, jest tylko Live Demo w internecie. Sprawa jest troszkę pilna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2010 Jest to raczej kwestia pluginów i innych dodatków a nie samej templatki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartek1234 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2010 dużo osób już testowało, jest świetny serwer z ssd i 8gb ramu, do tego litespeed, ale dalej nawala i load jest wysoki i następuje tzw. "mysql freezing" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2010 No, to zmień skrypt, na którym działa site. Albo zatrudnij kogoś do optymalizacji WP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2010 Jest to raczej kwestia pluginów i innych dodatków a nie samej templatki. Wordpress rządzi się swoimi prawami A tak na serio, bardzo wiele zależy od templatek i od użytych w nich funkcji - często właśnie przez templatki może być zapytań naprawdę dużo, choć może nie aż >200. @bartek1234: Ilość zapytań można wyświetlić poprzez użycie w templatce funkcji get_num_queries(). No ale skoro jeszcze jej nie kupiłeś, to raczej tego nie będziesz w stanie sprawdzić. Może skontaktuj się ze sprzedawcą - niech wrzuci licznik (i napisze jakich pluginów użył) abyś mógł zobaczyć jak to wygląda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach