SirM 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2010 jako, że ceny VPSów ostatnimi czasy są naprawdę niskie, część z moich stron umieszczam właśnie na nich przeważnie są to budżetowe maszyny z 128/256MB pamięci na każdym z nich uruchomiony jest serwer dns dla danej domeny. pomyślałem sobie jednak, że przecież mógłbym użyć powiedzmy 2 dodatkowych najtańszych maszyn tylko jako serwery DNS. jak myślicie, ma to sens? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2010 Tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2010 tylko wybierz stabilny vps Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2010 Skoro vps ma ci służyc jako serwer dns to nie bierz jakiegoś badziewia od krzaka. Pamiętaj ze musi być to dobra maszyna z wysokim uptime. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SirM 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2010 korzystam z Virpusa(dla US) i RackVM(dla EU, ), są to wersje budżetowe, ale do tej pory jeszcze mnie nie zawiodły, poza tym przecież jest zawsze opcja zapasowych DNSów, np w PointHQ czy wobec tego moglibyście nakierować mnie na jakiś tutorial jak się do tego zabrać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1sh.pl 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2010 korzystam z Virpusa(dla US) i RackVM(dla EU, ), są to wersje budżetowe, ale do tej pory jeszcze mnie nie zawiodły, poza tym przecież jest zawsze opcja zapasowych DNSów, np w PointHQ czy wobec tego moglibyście nakierować mnie na jakiś tutorial jak się do tego zabrać? zacznij tu http://debian.one.pl/index.php?url=12 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach