kubu65 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2010 Witam, postawiłem cms sNews na subdomenie umownie zzz.abc.pl, cały skrypt cms znajduje się w jednym pliku i muszę zastosować mod_rewrite. Mam taki plik .htaccess (taki jak podali na stronie od cmsa) <IfModule mod_php4.c> php_value session.use_trans_sid 0 </IfModule> <IfModule mod_security.c> SecFilterEngine Off SecFilterScanPOST Off </IfModule> RewriteEngine On RewriteBase /zzz RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f RewriteRule ^(.*) $1 [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*)$ index.php?category=$1 [L] po wejściu na "zzz.abc.pl", dostaje 500 Intern.... oczywiście jak wejdę przez "abc.pl/zzz" to wszystko działa jak należy. Co może być nie tak? Oczywiście mod_rewrite na pewno jest włączony. Z góry dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2010 A co mówi apaczowy error.log? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2010 Co masz w /etc/apache2/sites-enabled/default ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kubu65 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2010 Do /etc/apache2/sites-enabled/default nie mam dostępu ponieważ to zwykły virtual, natomiast w panelu DirectAdmin w ogólnych logach nie ma niczego co by się tego tyczyło, a w logach errorów nic nie ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1sh.pl 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2010 <IfModule mod_php4.c> php_value session.use_trans_sid 0 </IfModule> <IfModule mod_security.c> SecFilterEngine Off SecFilterScanPOST Off </IfModule> RewriteEngine On RewriteBase /zzz < --------------TO JEST ŹLE!!!!! RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [/i][i]< --------------TO JEST ŹLE!!!!![/i] [i] RewriteRule ^(.*) $1 [L] <------------- MIEJSCE GDZIE TRZEBA WPISAC CO MA PRZENIESC RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d [/i][i]< --------------TO JEST ŹLE!!!!![/i] [i] RewriteRule ^(.*)$ index.php?category=$1 [L][/i] <-------------- NIE ISTOTNE ZAWSZE SZUKA PLIKU INDEX ALBO PHP ALBO HTML[i] RewriteEngine On Options +FollowSymlinks RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_HOST} zzz.abc.pl RewriteCond %{REQUEST_URI} !zzz/ RewriteRule ^(.*)$ zzz/$1 [L] masz cos takiego jak wildcard? i czy na 100% masz mod_rewrite ON? <IfModule mod_php4.c> php4 masz na serwie? czy cms jest pod php4 a ty maz php5 czy masz moze na serwie fastcgi by zmienial php wszystko powinienes znalesc w DirectAdmin na temat parametrow konta serwera. Sporo niewiadomych napisz jaki to cms bedzie mi latwiej , wklepie go gdzies na jakas maszyne i sprawdze z subdomenami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kubu65 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2010 [/i]RewriteEngine On Options +FollowSymlinks RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_HOST} zzz.abc.pl RewriteCond %{REQUEST_URI} !zzz/ RewriteRule ^(.*)$ zzz/$1 [L] zamiast tego co opisałeś, że jest źle mam dać to co dałem powyżej? mod_rewrit na 100% jest włączone bo inaczej skrypt pod wrizu.pl/hentai (to o tą stronę chodzi) by nie chodził wildcard mogę włączyć wystarczy że napisze do admina standardowo miałem php5, ale zmieniłem w DA na php4, oczywiście na php5 tez nie chodziło EDIT: po wpisaniu RewriteEngine On Options +FollowSymlinks RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_HOST} hentai.wrizu.pl RewriteCond %{REQUEST_URI} !hentai/ RewriteRule ^(.*)$ hentai/$1 [L] zamiast 500, dostaje 404, sami zobaczcie hentai.wrizu.pl, oraz teraz źle chodzi w ten sposób wrizu.pl/hentai - po przejściu na jakąś podstronę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1sh.pl 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2010 brak obsługi wildcard Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kubu65 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2010 Już napisałem do admina żeby włączył wildcarda, dam znać jak będzie włączony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kubu65 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2010 Żeby włączyć wildcard musiałem założyć nową domenę hentai.wrizu.pl wiec wrizu.pl/hentai już nie działa bo teraz pliki są w innych katalogach. Tak więc mam hentai.wrizu.pl z plikiem .htaccess (kod poniżej) i dostaje 404 "The requested URL /hentai was not found on this server." <IfModule mod_php4.c> php_value session.use_trans_sid 0 </IfModule> <IfModule mod_security.c> SecFilterEngine Off SecFilterScanPOST Off </IfModule> RewriteEngine On Options +FollowSymlinks RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_HOST} hentai.wrizu.pl RewriteCond %{REQUEST_URI} !/hentai RewriteRule ^(.*)$ /hentai$1 [L] gdy zmieniłem RewriteCond %{REQUEST_URI} !/hentai RewriteRule ^(.*)$ /hentai$1 [L] na RewriteCond %{REQUEST_URI} !/ RewriteRule ^(.*)$ /$1 [L] strona główna się otwiera ale dalej nic innego nie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2010 aaa.hentai.wrizu.pl bbb.hentai.wrizu.pl cokolwiek.hentai.wrizu.pl otwiera to samo co hentai.wrizu.pl, ten sam błąd a więc błąd jest w tym .htaccess. Spróbuj to: RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule (.*) index.php?id=$1 [L] + reszta ze skryptu którym obsługujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kubu65 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2010 Spróbowałem i strona już działała tylko że zawsze na główną przenosiło, więc podmieniłem jedną linijke z oryginalnego .htaccess na RewriteRule ^(.*)$ index.php?category=$1 [L] i teraz wszystko ładnie śmiga. Wielkie dzięki wszystkim, temat można zamknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1sh.pl 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2010 Spróbowałem i strona już działała tylko że zawsze na główną przenosiło, więc podmieniłem jedną linijke z oryginalnego .htaccess na RewriteRule ^(.*)$ index.php?category=$1 [L] i teraz wszystko ładnie śmiga. Wielkie dzięki wszystkim, temat można zamknąć. //SITE - Automatically detects the scripts location. function site() { $host = 'http://'.$_SERVER['HTTP_HOST']; $directory = dirname($_SERVER['SCRIPT_NAME']); $website = $directory == '/' ? $host.'/' : $host.$directory.'/'; return $website; to jest zawartość głównego pliku ktory wiele wyjasnia - a prawde powiedziaszy sam zinstalowalem to dzis by sprawdzic. Ciesze sie ze dziala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach