oski225 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2010 Witam, szukam VPS'a, który będzie miał: Ping poniżej 50ms Traffic minimum 500gb(najlepiej, jakby była możliwość dokupienia) Przepustowość łącz minimum 100Mbps(bez zwolnień) VPS będzie brał udział w pobieraniu plików. Nie wiem co jest przy tym ważne(CPU czy RAM), ale żeby było tego dużo ;p Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2010 Jeszcze napisz czy root czy managed i jakie widełki. Będzie nietanio : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2010 HostEurope.de CheapVPS.co.uk MZone.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2010 Jeszcze napisz czy root czy managed i jakie widełki. Będzie nietanio : ) Serwer root, instaluje na nim tylko Apache, Php+Curl i może mysql. A o co chodzi z widełkami? HostEurope.de CheapVPS.co.uk MZone.pl Nawet podoba mi się oferta MZone.pl. Jak jest z ich awaryjnością i prędkością łączy? PS: Co bardziej się liczy przy pobieraniu plików CPU czy RAM? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2010 Widełki to przedział cenowy Co do MZone to awaryjność zerowa zaś prędkość łączy bardzo szybka i bardzo dobra, polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2010 Nie jestem pewien, czy na upartego z DE cała Polska będzie miała poniżej 50ms... dlatego ja bym tak szybko nie myślał o HE itd... choć na pewno jest to logiczny kierunek. oski, jeśli zaakceptujesz może nie "do 50ms" ale tak do 60-65ms, w zależności od operatora, to rzeczywiście coś w Hetznerze, czyli smallserver.pl, statnet.pl... itd. Chyba, że jest kasa, to wtedy Polska, ale to jest kolejny obszerny temat, heh Ciągle nie wiemy, czy szukasz jakości czy za 2 dychy chcesz wypasa : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2010 No może faktyczne z tym pingiem poniżej 50ms przesadziłem, ale tak żeby nie przekraczał 80, max 100ms. Widełki to mniej więcej 50-80zł. A jak to jest z VPS'ami z SerweryDlaCiebie.pl? Można im zaufać? Maja podejrzanie dobre VPS'y za podejrzanie niską cenę. Jak u nich z awaryjnością? Jak na razie skłaniałbym się ku MZone, skoro taki bezawaryjny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2010 Witam ponownie, czy MZone korzysta tylko z łącz OVH? Bo OVH ma awarie, które ostatnio coraz częściej występują. Jakie VPS'y nie korzystają z ich łącz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Portek 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2010 A jak to jest z VPS'ami z SerweryDlaCiebie.pl? Można im zaufać? Maja podejrzanie dobre VPS'y za podejrzanie niską cenę. Jak u nich z awaryjnością? Osobiście posiadam VPS'a od SerweryDlaCiebie.pl już od 3 miesięcy, uptime 93dni, właściwie jedyna "awaria" miała miejsce (przed-)wczoraj, gdy PL-IX miał problemy na łączach, trasa pakietów leciała cholewka wie gdzie, aczkolwiek po jakichś 2h wszystko wróciło do normy. Support szybki i solidny, osobiście polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2010 Witam ponownie, czy MZone korzysta tylko z łącz OVH? Bo OVH ma awarie, które ostatnio coraz częściej występują. Jakie VPS'y nie korzystają z ich łącz? Mzone trzyma serwery w Niemczech hetzner.de Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2010 Mzone mają vps-y w lokalizacji Niemcy , zresztą pisze to w ich ofercie: http://www.mzhost.co.uk/vps_lista.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2010 Dziękuje serdecznie za wszystkie odpowiedzi. Gdzieś w internecie znalazłem informacje, żeby wysłać traceroute pod jakieś ip(niby mzone), i dane zanikały przy przechodzeniu przez serwery OVH. Pozdrawiam, chyba zdecyduje się na mzone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2010 Niski ping? HitMe ode mnie 12 ms jak do wp.pl możesz pingować adres mojej strony z podpisu. Serwery w Gdańskim 'Zielaniaku' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach