Shk 51 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2010 Witam, ostatnio rozmyślałem nad jedną sprawą. Kupując domenę, u naszego rejestratora musimy ustawić konfigurację serwerów DNS dla domeny. Następnie należy dodać ją do swojego panelu hostingu np. DirectAdmin. Powiedzmy, że moja domena domena.pl ma konfigurację ns1.hosting.pl, ns2.hosting.pl W panelu DirectAdmin również dodałem domenę jako domena.pl. I teraz wyobraźmy sobie sytuację, że ktoś posiada ten sam hosting co ja, (czyli ma te same DNSy) i chce mi zrobić psikus, dodając też w swoim panelu tą samą domenę. Czy jest w ogóle możliwa taka sytuacja? Jak to wtedy wygląda? Z góry dzięki za wyjaśnienie. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2010 Taka osoba dostanie komunikat, że domena jest już zaparkowana na serwerze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2010 Tak myślałem. Dzięki za odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach