pamp3rs 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2010 Witam Mam mały kłopot z WHMCS, w sumie to tylko kosmetka ale lubię jak wszystko gra jak trzeba. Mianowicie jeden z serwerów nie chce pokazać mi uptime w panelu WHMCS, pozostałe dwa pokazują bez problemu. Konfiguracja serwerów jest praktycznie identyczna. Ten, który nie chce pokazać uptime pokazuje jaki ma load, w DA pokazuje uptime ale nie w WHMCS. Spotkał się ktoś z takim dziwnym zachowaniem? Drugie pytanie - z niektórym klientami rozliczam się wg zużytego transferu. Czy spotkał się ktoś z dodatkiem który potrafiłby ustalić cenę takiego pakietu ze względu na zużyty transfer i wystawić fakturę w WHMCS? Jeżeli nie, czy napisanie takiego dodatku byłoby bardzo czasochłonne (oraz drogie)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2010 1. Masz moje GG. 2. Może Krystian będzie wiedział. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2010 1. Nie wgrałeś katalogu "status" z instalki na serwer w którym Ci nie pokazuje info. 2. Jest takie coś ale pod cpanel. Ale działa to tak, że klient sam wybiera ile potrzebuje transferu, hdd itp i dopiero ustawiany jest taki pakiet w cpanelu. Nie ma modułu, który będzie wystawiał FV na podstawie zakończonego abonamentu według zużytego transferu. I najprawdopodobniej nie będzie, bo nie ma tego w api Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pamp3rs 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2010 Dzięki za odpowiedzi! Adam: Twoje GG znam ale ile można Ci zawracać głowę głupimi (zapewne z Twojego punktu widzenia) pytaniami Krystian: katalog status jest, okazało się że trzeba włączyć shell_exec dla admina żeby pokazywało uptime. Szkoda że nie ma takiej opcji w WHMCS o której myślałem. Byłaby to też ciekawa opcja dla klientów typu - płacisz za to co wykorzystasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2010 shell_exec .... no jakoś sobie pehap te dane musi odczytać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach