Kotlin 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 Witajcie, potrzebuje pomocy z chmodami. Jak można zmienić atrybuty plików/folderów w Windowsie (XP), np z 644 na 777. Serwer stoi na localhoscie, Total'em już próbowałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 (edytowany) Prawy klawisz na plik > właściwości. Ale poszukaj też w google, bo atrybuty w Windowsie, to nie to samo co w Linuxie. Generalnie historia jak od wtorku do tamtego drzewa Edytowano Lipiec 13, 2010 przez N3T5kY (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 Windows korzysta z ACLi, a nie "unix permissions" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kotlin 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 Prawy klawisz na plik > właściwości. To niestety nie działa, szukałem w google lecz wszystko odnosi się do tych właściwości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 Jak już napisał Netsky, w Windzie atrybuty to nie to samo co chmod w Linuxie i nie szukaj tego, bo nie znajdziesz. Windows nie ma opcji chmod, nigdy jej nie miał i zapewne nigdy nie zostanie ona wprowadzona, koniec, kropka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kotlin 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 Dobra, dzięki za informacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 A do czego Ci chmody w Windowsie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kotlin 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 Już do niczego, mój błąd. Myślałem że folder potrzebuje chmodów (777) jak to było na linuxie lecz link był niepoprawny i wszystko jest dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoozool 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2010 W opcjach folderów/widok -> Odznaczasz pole : "Użyj kreatora udostępniania (zalecane)" Ok-> Zastosuj -> prawym na plik -> zakładka zabezpieczenia -> guzik Edytuj dla danego usera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach