Change 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 Kodowanie wygląda tak: Jak zmienić w tabelach także na latin2_general_ci ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 A nie lepiej zostać przy utf-8? Nie ma z nim problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Change 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 Pytam i liczyłem na odpowiedź może zostanę przy utf8 ale chciałbym wiedzieć zmiana dla jednej tabeli: ALTER TABLE tabela CONVERT TO CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_general_ci ale jak dla wszystkich tabel w bazie nie wiem.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 W dumpie bazy zmień charset i zaimportuj. Pewnie kodowanie ci się rozjedzie przez taką akcje. Bo znaki będą w utfie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Change 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 No dlatego właśnie pytam co zrobić żeby było dobrze:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 dump, zmiana charsetu, iconv i import do bazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 ale jak dla wszystkich tabel w bazie nie wiem.. Wywołać SHOW TABLES i iteracyjnie na każdej z tabeli ten kod, który podałeś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Change 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 No czyli po kolei . Okey. Teraz inne pytanie. Czy nie powinno być zamiast swedish general albo wg nie latin a wszystko utf8? Skoro baze i tabele mam w utf8. Jak to zmienić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 Czy nie powinno być zamiast swedish general Nie, takie jest po prostu domyślne kodowanie w MySQL. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach