Gość kukuryku Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2010 Witam. Niezbyt się znam na tych sprawach, więc bez owijania . Podczas próby założenia bazy danych mySQL pojawia się następujący komunikat: Error: The limit on number of databases is reached for this domain. Ktoś wie czemu i jak ją założyć? Próbowałem zmieniać coś w "limit the number of databases" w opcjach domeny, ale bez większego efektu. Innych baz danych nie ma , a możliwość stworzenia powinienem mieć także nie rozumiem tego komunikatu. Panel to Plesk. Jeśli pytanie jest głupie, to wyrozumiałości troche. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2010 Witam. Niezbyt się znam na tych sprawach, więc bez owijania . Podczas próby założenia bazy danych mySQL pojawia się następujący komunikat: Error: The limit on number of databases is reached for this domain. Ktoś wie czemu i jak ją założyć? Próbowałem zmieniać coś w "limit the number of databases" w opcjach domeny, ale bez większego efektu. Innych baz danych nie ma , a możliwość stworzenia powinienem mieć także nie rozumiem tego komunikatu. Panel to Plesk. Jeśli pytanie jest głupie, to wyrozumiałości troche. Wpisuj komendy kolejno mysql -u root -p mysql> CREATE DATABASEnazwa_bazy; mysql> GRANT ALL PRIVILEGES ON nazwa_bazy.* TO nazwa_uzytkownika@localhost IDENTIFIED BY 'haslo_uzytkownika'; mysql> FLUSH PRIVILEGES; Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2010 Być może próbujesz przekroczyć globalną ilość baz danych zawartych w twojej licencji Pleska Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 @Firercio, dlaczego zakładasz, że to akurat Plesk? Limit ilości baz danych dla jego pakietu mógł zostać tak samo przekroczony w DirectAdminie i CPanelu. @kukuryku, sprawdź jaką ilość baz danych masz dostępną dla swojego pakietu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 @Firercio, dlaczego zakładasz, że to akurat Plesk? Zapewne dlatego, że Panel to Plesk. Jeśli pytanie jest głupie, to wyrozumiałości troche. A Plesk w swojej darmowej wersji to lubi limitować na poziomie serwera ilość usług Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 @Firercio, dlaczego zakładasz, że to akurat Plesk? Dlatego, że autor to napisał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2010 Moja wina, nie doczytałem tego fragmentu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach