klopikxda 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2010 Witam. Niedawno zarejestrowałem kilka domen. Mają ciekawe i łatwo wpadające w ucho nazwy , ale.... są to domeny typu .org , .com.pl i jedna .biz Moje pytanie dotyczy ich wartości merytorycznej jeśli część z nich ma historię od 1998 roku , kilka 2001 i dwie 2004r. W zasadzie posiadają ok 100 backlinków , a jedna z nich ok. 650 . Pytania: 1. Czy typ domeny tj. org , com.pl , biz znacząco wpływa na wartość domeny zakładając że posiada już jakąś historię ? 2. Czy wydatek rzędu 30 zł na zakup domeny .org z dobrą nazwą i historią od 2001r. (przy założeniu 100 backlinków) to dobry interes? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klopikxda 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2010 Kurcze, nie mogłem znaleźć opcji edytuj Przykładem jest domena colony.com.pl Kupiłem to coś dzisiaj i zastanawiam się ile może być warta biorąc pod uwagę swoją historię. Jest z 2001 roku , i wygląda na to że ma kilka backlinków.Ale niestety jest z grupy subdomen .com.pl Nie chce mi się wierzyć w wyceny serwisów takich jak livret.org czy bizinformation.org bo strasznie zalatuje łajnem przy tej wycenie . Dlatego zapytam Was: Wartość = historia , czy raczej dobry TLD ? ( nie piszcie że to i to bo to oczywiste ) Jeśli już musiałbym wybierać ? ps. jak oceniacie wyceny tych serwisów? Bo mi się aż łezka w oku kręci że za domenę rejestrowaną z palca ktoś może dać taką wycenę ( druga ustrzelona z palucha to Techbiz.org ) :) Jeśli będzie ktoś chciał to wystawie je na licytację w Allegro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach