Gość thetox Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2010 Czy jak wpisze parę razy złe hasło logując sie na ssh to mnie zbanuje na jakiś czas? bo właśnie tak zrobiłem i nie działa mi ssh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2010 Tak jest ;p Pewnie będzie się utrzymywał przez parę dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2010 Czy to jest domyślne ustawienie? Nie. Czy można takie coś skonfigurować? Tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2010 Na serio chyba nie? parę dni ile trwa blokada? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2010 Masz VPS'a? czy łączysz się z jakąś shellownią? Jeśli VPS, to może instalowałeś Fail2ban'a ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2010 Mam vpsa nie instalowałem jeszcze Fail2ban, na vpsie nic przydatnego nie mam do stracenia nie mam bo służy mi do nauki i się uczę po woli wszystko instalować itd za to mam denyhost zainstalowane. łącze się przez putty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2010 jak to jest vps to moze masz konsolę awarynjną by zerknąć ? jeśli nei konfigurowałeś antybrutów itd to nie powinno cię wyciąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2010 No teraz już za późno żeby to sprawdzić, wybrałem na nowo instalacje systemu, gdzie się znajduje plik odpowiedzialny za blokadę ssh? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Life 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2010 denyhosts działa tak że monitoruje logi i zmiany wprowadza do /etc/hosts.deny na jak długo? to zależy od konfiguracji Jeśli wirtualizacja to OpenVZ to do roota można się dostać czy to z panelu np. HyperVM czy z konsoli gospodarza i usunąć z pliku twoje IP. Przy XEN nie jestem pewny czy tak jest (dostęp z gospodarza bez podania hasła). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach