cezary188 40 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2010 Witam poszukuje dobrych serwerów w miare przystępnych cenach. Narazie z tego co znalazłem to pasi mi jedynie i7-2T z kimsufii. Chodzi mi głownie o mniej wiecej takie parametry serwera oraz o łącze 1Gbps i żeby to miało dobre łącze z Polską. Serwery mają głównie służyć do przesyły dużych plików 20 TB miesiecznie trasnferu lekko myśle. Niby oferta ovh jest ok ale ponoć kiepska obsługa - to jeszcze mogę zdzierżyć, ale słyszałem że blokują serwery bez pytania jeżeli wykryją jakiś pliki z prawami. Macie jakieś pomysły ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damekr 6 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2010 Kolego nie podałeś jednej bardzo istotnej rzeczy, mianowicie budżetu jakim dysponujesz:) Zobacz oferte : http://santrex.net/dedicatedservers.php Mają także serwery w OVH. A jeżeli chcesz naprawdę dużo plików przesyłać i masz zasobną kieszeń to może http://www.100tb.com/ Znalazlem ich oferte jakis czas temu , nie testowalem... Pozdrawiam damekr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cezary188 40 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2010 Co do santrex to wszystkie maja lacze 100mbit co mnie nie zadowala. Jezeli chodzi o 100TB.com to slyszalem ale własnie nie wiem jakby sie ukladala współpraca nikt ich nie zna. Jeżeli chodzi o budżet to gdzieś na poziomie 300zl miesiecznie za serwer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2010 Zobacz ofertę leaseweb. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cezary188 40 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2010 No nieźle jaki kolwiek serwer u nich z 1gbps zaczyna się od prawie 200 Euro to juz wole 100tb.com To co wychodzi ze nie ma porządnej alternatywy dla ovh ?? Pytanie też czy faktycznie będę wstanie wykorzystać taką prędkość łącza w sensie czy bede dostawał przez cały czas 1Gbps dla serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2010 No nieźle jaki kolwiek serwer u nich z 1gbps zaczyna się od prawie 200 Euro to juz wole 100tb.com To co wychodzi ze nie ma porządnej alternatywy dla ovh ?? Pytanie też czy faktycznie będę wstanie wykorzystać taką prędkość łącza w sensie czy bede dostawał przez cały czas 1Gbps dla serwera. jest pełno alternatyw ale to kosztuje. 100tb.com ma jedną z lepszych ofert. Za te pieniądze co oni chcą za swojego Xeona, to czasami ciężko dostać jakiegoś blaszaka z rozsypującym się sempronem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cezary188 40 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2010 OK to obliczyłem że i tak bede musial wydać jakieś 700-800 zł na jeden serwer (100tb.com) bo przy ovh to wychodzi nawet 1,5 tysiaca bo transfer trzeba by dokupywać a on strasznie drogi u nich. Jakięs alternatywy co takiego budzetu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach