torebki 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2010 Mam serwer dedykowany w OVH a na nim postawiony direct admin, hostuje na tym serwerze kilka stronek ktore maja dosc duze obciazenie. Mam problem bo wszystkie wychodzce wiadomoci z tego serwera wpadaja do skrzynek spamowych odbiorcow lub w ogole nie wychodza. W czym moze byc problem? Jak to naprawic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2010 Sprawdź czy Twoje IP(serwera) nie jest na listach rbl lub innych, np: http://www.anti-abuse.org/multi-rbl-check/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
torebki 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2010 is listed in cbl.abuseat.org is listed in xbl.spamhaus.org is listed in zen.spamhaus.org Co to oznacza?:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2010 że wysyłałeś/wysyłasz/ktoś wysyłał spam z tego IP. Zorientuj się na daty w jakich zostałeś wpisany na te listy i zobacz czy to Ty wysyłałeś spam czy kto inny. Jak Ty - to zabezpiecz system, zoptymalizuj wysyłkę maili ( kolejki). jak kto inny - nie rób nic poza następną poradą. Do obu porad zalecam zmianę IP na jakieś czyste, bez historii;-) Alternatywna droga jest dużo mniej efektywna - usunięcie IP z tych list - zajmie dużo czasu i by się pospieszyli często wymaga opłaty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
torebki 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2010 A teraz pytanie, jak sprawdzić na serwerze co konkretnie wysyła spam? Mam standardowo zainstalowanego direct admina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Life 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2010 jak w php nie masz zablokowanej funkcji mail() to albo któryś z klientów jej nadużywa lub ktoś "niepowołany" może mieć dostęp do któregoś z kont i wysyłać spam. Inna możliwość to niezabezpieczony serwer poczty (open realy). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
torebki 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2010 w php nie mam zablokowanej funkcji mail, jak sprawdzic ktory klient sle spam? albo ktory skrypt sle spam? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach