kamilm12345 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 Witam! Zastanawiam się nad opłaceniem serwera wirtualnego na ovh.pl serwer PERSONAL i mam kilka pytań odnośnie takiego serwera, proszę o wyrozumiałość: 1. czy jest możliwość posiadania na nim serwera ftp na hasło- chciałbym trzymać ważne dane itp.?? 2. czy jest możliwość posiadania na nim galerii zdjęć na hasło?? 3. czy jest możliwość puszczenia streamingu video na ten serwer z komp domowego tak żebym mógł obejrzeć sobie to video np. u znajomych itp. Oczywiście to wszystko na tym 1 serwerze, do tego doszło by jeszcze kilka stron www. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 tak na początek w ramach dygresji. Osobiście nie polecam shareda w OVH. Masz wiele lepszych opcji 1. czy jest możliwość posiadania na nim serwera ftp na hasło- chciałbym trzymać ważne dane itp.?? podejrzewam, że chodzi Ci o katalog (folder) na hasło, do którego masz dostęp przez ftp. Jeżeli o to, to istnieje taka możliwość. Pamiętaj jednak, że przechowywanie tam ważnych danych, szczególnie poufnych nie jest najlepszym pomysłem. Dodatkowo należy zawsze pamiętać o backupie na własną rękę, bo czasami różnie to bywa. 2. czy jest możliwość posiadania na nim galerii zdjęć na hasło?? tak tylko tutaj możesz sobie zrobić zwyczajnie skrypt galerii na hasło 3. czy jest możliwość puszczenia streamingu video na ten serwer z komp domowego tak żebym mógł obejrzeć sobie to video np. u znajomych itp. co do tego to już nie. Do tego służą serwery streamingu/vps/serwery dedykowane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilm12345 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 tak na początek w ramach dygresji. Osobiście nie polecam shareda w OVH. Masz wiele lepszych opcji podejrzewam, że chodzi Ci o katalog (folder) na hasło, do którego masz dostęp przez ftp. Jeżeli o to, to istnieje taka możliwość. Pamiętaj jednak, że przechowywanie tam ważnych danych, szczególnie poufnych nie jest najlepszym pomysłem. Dodatkowo należy zawsze pamiętać o backupie na własną rękę, bo czasami różnie to bywa. tak tylko tutaj możesz sobie zrobić zwyczajnie skrypt galerii na hasło co do tego to już nie. Do tego służą serwery streamingu/vps/serwery dedykowane no to pozostaje galeria zdjęć, a jakie serwy polecasz?? w zbliżonej cenie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 podaj może budżet jakim dysponujesz oraz wymagania co do samego hostingu edit: już widzę, napisz tylko ile gb transferu i dysku chciałbyś dostać to będziemy myśleć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilm12345 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 najlepiej zblizone dysk 20GB a transfer ponad 300GB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 to w takim razie będziesz chyba skazany na ovh, ale z tego co widzę ma to służyć do rozwiązań "domowych" więc może być, ewentualnie hosting rzekomo nielimitowany, ale tutaj musisz czytać regulaminy alternatywą są jeszcze firmy z USA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 Nie wiem czy odpowiadałoby Ci dysk 15GB i transfer nielimitowany, taki mamy największy pakiet: SW15000DA, na Direct Adminie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilm12345 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 prametry moga byc oczywiscie mniejsze ale cena żeby nie przekroczyła 150zł odpowiadałby ale jaka cena?? tylko że nie znam tej firmy a rozumiem ze z niej jesteś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 mzone, zbyt mały budżet Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilm12345 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 no to raCZEJ POZOSTANE PRZY OV dziękuje za pomoc pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 Może dedyk z kimsufi ? http://kimsufi.pl/ks/ 75zł brutto, tylko opłata instalacyjna 250zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 Może dedyk z kimsufi ?http://kimsufi.pl/ks/ 75zł brutto, tylko opłata instalacyjna 250zł nie starcza mu kasy na shared w mzone a Ty wyskakujesz z dedykiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 No nie doczytałem, faktycznie. Nawet na nasz shared nie starcza. Ja wtedy polecałbym Allegro, ale nie wiem jak tam z jakością ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 Dobra przegiąłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 Ja wtedy polecałbym Allegro, ale nie wiem jak tam z jakością ... wolałbyś niewidzieć, i nie życzę nikomu żeby się dowiedział, no może czasami trafi się jakaś firma która wykorzystuje to raczej jako reklamę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 Są i poważne firmy na Allgero, ale nie za 9 złotych rocznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach