mk 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2004 Witam interesuja mnie opinie na temat hostingu w www.prx.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2004 Drogo... Ale firma dluugo na rynku. Osobiscie nie moge nic wiecej powiedziec. Kiedys www.blaugrana.pl stalo na tym serwerze - juz nie stoi. Nie wiem dlaczego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Fobi Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2004 Nie posiadam tam konta, ale kontakt z adminem bardzo szybki (jest niedziela, a odpowiedzial w przeciagu kilkunastu minut). Na duzy plus serwery w polsce: Nasze serwery zlokalizowane są w Krakowie i przyłączone do sieci Internet łączami:- GTS: pasmo 34Mbps - Futuro: pasmo 34Mbps - Pol34: pasmo 10Mbps No i mam pewnosc, ze nie sa to nastolatkowie Pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mk 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2004 Wiem ze troche drogo, dlatego sie lamie, ale szukam konta resellera na szybkim pewnym serwerze. Myslalem jeszcze o www.kei.pl. Nie jestem pewien ale prx i kei maja chyba dokladnie ta sama oferte. Nazwy platform sa tylko inne. Myslalem fakt o resellerze w USA. Cenowo super ale kontakt z polskimi adminami jest chyba latwiejszy i szybszy zwlaszcza w sprawdzonej firmie. Jezeli mozecie coś jeszcze polecić, w miare rozsadnych cenach to bede wdzieczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Fobi Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2004 Mi sie osobiscie podoba oferta www.prx.pl , maja profesjonalne podejscie i pozwole sobie przytoczyc tresc e-maila od administratora (Ece - > mam pozwolenie ;P ) . TM napisał że drogo, owszem, dla nastolatków może to być drogo, ale proszę popatrzeć na to z innej strony. Jeżeli ktoś ma stronę, na którą liczy, chce ,aby strona się rozwijała, ale woli zapłacić 4zł mesięcznie - zgoda, jego sprawa. Po miesiącu, serwer pada, bo cpanel zwariował (90% padów serwera, to wina właśnie cpanelu o czym mało kto zdaje sobie sprawę), albo coś innego - jego strona nie działa - odwiedzający są żli, on tak samo, przyszli reklamodawcy przestają o nim myśleć na powaznie...szuka następnego hostingu i tak co kilka miesięcy. Jeżeli ktoś ma na to wszystko czas i chce się tak bawic, zamiast myśleć o rozwoju strony, o zdobywaniu nowych klientów o reklamodawcach, jego sprawa ale jeżeli jest inaczej, to czy nie są to pieniadze stracone ? Prawda jest taka, że najwięcej kosztuje obsługa klienta, dzwonienie do klienta w razie problemów z jego stroną, bo np ktoś za dużo ściaga danych z jego strony i w szybkim tempie rośnie mu transfer, albo jakiś jego klient wysyła olbrzymie ilości listóww po kilka MB do różnych ludzi, albo klient nie może poradzić sobie z konfiguracją Outlooka i trzeba zadzwonić, aby wytłumaczyć mu, co nalezy zrobić - sytuacje są różne. Proszę wybaczyć, ale jeżeli hosting kosztuje 3, albo 4 zł mesięcznie, to na pewno czegoś takiego nie będzie, jeżeli właściciel hostingu będzie w szole, to nie będzie odpowiadał na e-maile. To wszystko kosztuje i każdy, kto poważnie myśli o zaistnieniu w internecie a nie o postawieniu stronki i to wszystko, powinien to wszystko rozważyć. Ok roku temu, zrobiliśmy promocję na konta (ceny zrobiliśmy nizszeo dość sporo). Po dwóch dniach, dzwoni do nas klienta z zapytaniem, czy z nami wszystko jest OK, czy ma sobie szukać nowego usługodawcy, bo proponowane przez nas ceny są za niskie, aby można było z tego utrzymać firmę. Naszymi klientami są w 90% firmy różnej wielkości, od Studia Miniatur Filmowych po huty szkła, itd. Dla takich firm, najwazniejsza jest obsługa i bezawaryjność. Owszem, są restarty serwera, bo tego się nie uniknie, albo trzeba zaktualizować jądro, albo wprowadzić nową wersję czegoś tam, albo jakiś klient odpalił skrypt, który w kilka sekund wykorzystał 60% procesor i aby wszystko wróciło do normy, potzrebny jest restart (kilka minut), ale nie wyobrażam sobie, aby serwery nie były widoczne kilka godzin. -- Pozdrawiam Grzejszczak Błażej Pzdr Bartek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2004 To ja odpowiem tm! napisał, że drogo bo zna tańsze firmy! A sam tm! ma hosting w www.netnova.pl - cena pakietu krzem to z tego co pamietam 700 netto / rok. A poza tym to prx wydaje sie byc pewne. Zapraszamy kogos z prx osobiscie do dyskusji! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartos 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2004 fajnie miec serwer z dobrym pingiem (serwer w polsce) ale ... przez wiele lat mialem kilka serwerow w polsce - kilka na POLPAKu i kilka na POL34 powiem tak: w polsce malo kto moze sobie pozwolic na inwestycje w stylu serwer rackowy (1U, 2U) z dwoma procesorami Xeon - bo to wydatek conajmniej kilkunastu tysiecy zl (a dobre serwery kosztuja nawet ponad 20 tys zl) a "skladaki" ktore wiekszosc osob uzywala w polsce byly bardzo zawodne i ciagle cos w nich padalo a do tego w polsce mialem non stop problemy z laczami POLPAKowi non stop kradli lacza (raz byl przypadek, ze im w nocy ktos zakosil ponad 2 km kabli i .... moj serwer dwa dni nie dzialal mimo iz stal w budynku "tepsy" w ich serwerowni - to bylo na poczatku 2001 r.) POL34 - jako łącze akademickie mialo węzły umieszczone w budynkach uczelnianych, w ktorych chyba przynajmniej raz w m-cu wylanczali "elektryke" bo cos modernizowali a do tego conajmniej raz w m-cu wystepowaly problemy na styku POL34 <==> POLPAK A pozniej (poczatek tego roku) to juz wogule nie szlo nic zrobi na POL34 jak "tepsa" bardzo przyciala caly POL34 (slynne juz afery z Poznanskim MANem i Slaskim SASKiem) wiec niech mi nikt nie mowi o wyzszosci serwerow umieszczonych w polsce Fakt, mozna sie zaczac bawic z GTSem (np. Netnova) czy innymi DataCentrami (np. w gliwickim WASKO gdzie serwery ma HOGA czy krakowskim KEI - z ktorego korzysta wlasnie prx.pl - http://kei.pl/dc/ ) jednak placic 5 razy wiecej za to zeby miec mniejszy ping to duza przesada. wiadomo czasy sie zmieniaja ale narazie mam za duzy uraz do polskich lacz a na The Planet jeszcze sie nigdy nie zawiodlem a juz troszke serwerow tam mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość voytar Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2004 np. w gliwickim WASKO gdzie serwery ma HOGAKurcze, przechodzę bardzo często obok WASKO a nawet nie wiedziałem, że świadczą tego typu usługi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach