ramelof 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2010 Witam. Na początek to openVZ system Ubuntu 9.04 aczkolwiek Debian 5 jest to samo. Mam mały problem na Vpsie. zakładam reguły na odblokowanie IRCa tj: iptables -A INPUT -p tcp -m tcp --dport 6667:6668 -j ACCEPTiptables -A INPUT -p udp -m udp --dport 6667:6668 -j ACCEPT iptables -A OUTPUT -p udp -m udp --dport 6667:6668 -j ACCEPT iptables -A OUTPUT -p tcp -m tcp --dport 6667:6668 -j ACCEPT Potem sprawdzam te regułki za pomcą nampa: nmap -v -PS localhostNot shown: 996 closed ports PORT STATE SERVICE 22/tcp open ssh 25/tcp open smtp 80/tcp open http 587/tcp open submission I porty nadal są zamknięte. Ma ktoś jakieś wskazówki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2010 A takie głupie pytanie - ircd masz odpalonego ;? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramelof 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2010 A takie głupie pytanie - ircd masz odpalonego ;? Ale ja chcę się połączyć z serwerem IRCa, a nie otwierać serwera czym jest IRCd. Czy mam regułkę czy jej nie mam i tak mam connection timeout. A namp twierdzi że port jest dalej zablokowany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2010 Nmap nie twierdzi, że port jest zablokowany, tylko to, że nie działa na nim żadna usługa. Skanujesz przecież nasłuchujące porty na TWOJEJ stacji Czyt. skanujesz działające daemony-SERWERY na twojej stacji. A jeśli masz timeouty przy połączeniu do innych adresów IP, to oznacza po prostu, że twój usługodawca wycina to na swoim firewallu i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bryn1u 17 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2010 Dokladnie. Jak kolega wyzej napisal. Porty masz zablokowane od strony firmy. Wiekszosc firm tak robi i nie dziwi mnie to bo jesli chodzio ircnet czesto konczy sie to ddosem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2010 Dokladnie. Jak kolega wyzej napisal. Porty masz zablokowane od strony firmy. Wiekszosc firm tak robi i nie dziwi mnie to bo jesli chodzio ircnet czesto konczy sie to ddosem. Napisano 30 czerwiec 2010 - 22:46 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach