marmat00 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2010 Gdzie i za ile można kupić licencje Directadmin. Sprawdzałem na stronie producenta ale nic tam na ten temat nie pisało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2010 Słabo sprawdzałeś: tworzenie konta: https://www.directadmin.com/createclient.php cennik: http://www.directadmin.com/pricing.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2010 Lecz mamy również pośrednicze firmy sprzedające licencje DA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marmat00 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2010 Czy od tych firm kupi się taniej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2010 Tak, jest dość duża różnica w cenie. DA kupisz już za 190 złotych brutto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2010 DA kupisz już za 190 złotych brutto. Gdzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 Gdzie? z tego co wiem w mzone za całość 190zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 Nie tylko u nas, jeszcze widziałem jedną firmę co miała w tj cenie. Ale co rozumiesz przez całość?, 190 PLN to cena licencji lifetime, nie instalacji z licencją. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 chodziło mi o całkowity koszt (brutto), tylko że wasza firma chyba działa na trochę innych zasadach. O to się właśnie Adam pytał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 chodziło mi o całkowity koszt (brutto), tylko że wasza firma chyba działa na trochę innych zasadach. O to się właśnie Adam pytał Na normalnych zasadach, przecież firmy biorą od nas rachunki i się z tego rozliczają. Nie ma znaczenia czy to Polsce, czy w Anglii. Jest numer międzynarodowy NIP i to powinno wystarczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 przepraszam, że to tak dziwnie zabrzmiało, miałem na myśli kwestię VATu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 No ale nie tylko faktury VAT można odliczyć, zwykły rachunek również. Każda firma u nas odlicza sobie nasze usługi od kosztów, większość to firmy hostingowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 (edytowany) tak tylko, że chodzi mi nawet o odliczenie, tylko o to, że dzięki temu zyskujesz niższe ceny W UK VAT jest 17.5%, jeśli o to pytasz. To 190 złotych brutto. Na rachunek, nie jesteśmy płatnikiem VAT jeszcze. a tak w ogóle to myślałem, że macie ceny bez jakiegokolwiek VATu, ale widzę, że macie chyba ten z UK strasznie zamotałem (sorry) Edytowano Lipiec 3, 2010 przez wood (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 No strasznie zamotałeś Jeśli nie płacisz VAT w zwykłym rachunku, to nie możesz go sobie przecież odliczyć. Ale to nie zmienia faktu, że to jest Twój koszt, który możesz sobie odliczyć. Wystarczy dobra księgowa. VAT w UK jest 17.5%, ale w rachunku nie płacisz VAT, więc nie możesz go sobie odliczyć w Polsce. Tak działa wiele firm w UK, firmy te mają klientów z Niemiec, Francji i nie mają żadnych problemów z rozliczeniem. No ale Polska zawsze była inna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2010 Jeśli nie płacisz VAT w zwykłym rachunku, to nie możesz go sobie przecież odliczyć. Ale to nie zmienia faktu, że to jest Twój koszt, który możesz sobie odliczyć. Wystarczy dobra księgowa. możnaby to odwrócić i dojść wreszcie do tego, że jeżeli nie jesteś VATowcem to nie wystawiasz faktur VAT, tylko rachunki, a dzięki temu zyskujesz w cenach na podatku i o to się rozchodziło , ale jesteś VATowecem tylko na zasadach z UK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach