filip955 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 Co do VPS, chciałbym go mieć jak najszybciej. Użytkownicy online docelowo ok. 500 może i więcej. Co 5sek u każdego z nich jest refresh. Refresh=odpalenie skryptu php który sprawdza inną stronę, dziś to uruchomiłem i boję się, że wywalą mnie ze shareda. Budżet - 20zł (starczy?) Wpłata najlepiej PP ew. przelew (proszę podawać obydwie opcje) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 sprawdza inną stronę ? sprawdza z jakimś parametrem czy bez parametru dla danego użytkownika. bo jak nie to może pomyśl nad cachowaniem do html i 500 online i 20zł miesiecznie może wystarczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip955 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 Każdy refresh jest to sprawdzenie pliku txt na innym serwerze. Jeżeli jest inny niż na moim serwerze to alert etc. Myślę, iż tak jest najlepiej dla tego skryptu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 Nie łapiesz. Czy ten plik jest taki sam dla wszystkich użytkowników ? bo jak tak to możesz go cachować i sam sprawdzać co 5 sekund na serwerze i każdemu użytkownikowi z cache serwować daną stronę. Jak teraz nie złapiesz to już się więcej nie odzywam;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip955 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 Już łapię Ten plik jest dla wszystkich taki sam. Cachowanie da duży spadek zapotrzebowania na zasoby systemowe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 1000 krotny ( ale 500razy na 100%) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip955 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 Tak więc co polecacie pod te strony, proszę o propozycje z cache i bez. Jeżeli ktoś chce zobaczyć stronę (i jeżeli można pokazać) http://lockerz.e-zdunek.pl Kod w przybliżeniu wygląda tak : <? $wczytane = file_get_contents('xx.txt'); $stare = file_get_contents('xx1.txt'); if($wczytane !== $stare) { include 'xx.php'; } else { include 'xx.php'; } ?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach