myllo 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 Witam. Poszukuję serwera vps z pojemnością dysku 5GB-10GB i transferem miesięcznym min. 150 GB. Strona jaka będzie postawiona na tym serwerze to wsparcie pobierania plików z rapidshare. Skrypt wykonuje operacje pobrania pliku na serwer-> ściągnięcia go na dysk->pobrania przez użytkownika->usunięcie z dysku. Poszukuję w miarę taniego serwera, ponieważ mam ograniczony budżet (student). Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy kupując serwer vps, cała operacja polega na wrzuceniu plików jak w przypadku zwykłego hostingu (takiego używałem do tej pory) czy też wymaga jakiś ustawień dodatkowych przez mnie? Z góry dzięki za pomoc, myllo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 Wymaga skonfigurowania apache (lub czegoś prostszego np lighttpd), mysql, ftp oraz zabezpieczenia serwera. 2h roboty dla obeznanego w temacie ( płatnego) administratora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 1. Jak VPS, to ionic.pl 2. Nie, na VPSie wszystko sam musisz konfigurować. Ewentualnie zainteresuj się VPSami "managed" ale one się zaczynają od 100zł w górę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myllo 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 A jest jakaś firma która ma konfigurację serwera gotową? I jeszcze jedno pytanie mam, taki skrypt nie może być postawionym na zwykłym hostingu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 Możesz wziąć najtańszy VPS, i poprosić kogoś o wykonanie konfiguracji. Skrypt musiałbyś przetestować, inaczej nie idzie sprawdzić czy, da się go postawić na serwerach współdzielonych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 (edytowany) A jest jakaś firma która ma konfigurację serwera gotową? ionic.pl, oni konfigurują za "grosze" (no wiem, to jest aż 120zł (chyba) ale jeśli chodzi o tą usługę to są "grosze") I jeszcze jedno pytanie mam, taki skrypt nie może być postawionym na zwykłym hostingu? Nie może być, bo IOWAIT zbytnio urośnie, a tego nikt nie lubi. Edytowano Czerwiec 20, 2010 przez N3T5kY (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myllo 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 Ale ionic.pl ma strasznie mały transfer, 50GB to za mało zdecydowanie. (przy najtańszym pakiecie) Mzone, ile kosztuje taka konfiguracja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 Ale ionic.pl ma strasznie mały transfer, 50GB to za mało zdecydowanie. (przy najtańszym pakiecie) Mzone, ile kosztuje taka konfiguracja? Koszt dodatkowej pracy administratora, 1 godzina u nas to 60 PLN brutto. Ceny za administrację są podobne we wszystkich firmach, mogą się nieznacznie różnić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 Pamiętaj że za skrypty rs2rs i rapidleech wylecisz pewnie z hostingu : P Patrz po regulaminach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myllo 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 Chyba własnego VPSa można wykorzystać w takim celu, przecież pliki nawet nie będą na serwerze, tylko wykorzystywać transfer serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 VPSa owszem, ale shareda nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 Buszujecie klientom na VPSach ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 Ale ionic.pl ma strasznie mały transfer, 50GB to za mało zdecydowanie. (przy najtańszym pakiecie) Za 17 zł netto z pasmem do TPNETu itd Faktycznie drogo i za mało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myllo 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2010 Za 17 zł netto z pasmem do TPNETu itd Faktycznie drogo i za mało Jest jakaś możliwość dobrania innej konfiguracji i negocjacji ceny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach