Gość Raveen Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 Witam, Chce zaktualizować php do najnowszej wersji wpisuje "yum update php" i mi wyskakuje takie coś: Loaded plugins: fastestmirror Loading mirror speeds from cached hostfile * atomic: www6.atomicorp.com * epel: mirrors.ircam.fr epel | 3.4 kB 00:00 epel/primary_db | 3.1 MB 00:00 Excluding Packages in global exclude list Finished Setting up Update Process No Match for argument: php No package php available. No Packages marked for Update [root@ks309355 install]# grep exclude /etc/yum.conf exclude=kernel* apache* httpd* mod_* mysql* MySQL* da_* *ftp* exim* sendmail* php* bind-chroot* caching-nameserver* bind* [root@ks309355 install]# yum update php Loaded plugins: fastestmirror Loading mirror speeds from cached hostfile * atomic: www6.atomicorp.com * epel: mirror.bytemark.co.uk addons | 951 B 00:00 atomic | 1.9 kB 00:00 base | 2.1 kB 00:00 epel | 3.4 kB 00:00 extras | 951 B 00:00 updates | 1.9 kB 00:00 Excluding Packages in global exclude list Finished Setting up Update Process No Match for argument: php No package php available. No Packages marked for Update Powiedzcie mi czy ja coś robię nie tak, czy coś z serwerem. Jak mam zainstalować to PHP 5.3? Pozdrawiam, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 po 1 bedziesz miec w repos jakies php5 ze starej gałęzi ... po 2 jak chcesz 5.3 to albo znajdź odpowiednie repozytoria albo skompiluj ze źródła ... po 3 nie traktujesz yumem php a php4 php5 itd ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Raveen Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 Zainstalowałem ze źródeł potem zresetowałem serwer, ale dalej mam PHP 5.2 dlaczego ? co znów zle zrobiłem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 Zainstalowałem ze źródeł potem zresetowałem serwer, ale dalej mam PHP 5.2 dlaczego ? co znów zle zrobiłem ? Nie brać się za coś o czym się nie ma pojęcia ? :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Raveen Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 twoje głupie komentarze nie są na miejscu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sysunit 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 Szukasz gotowego rozwiazania. Poszukaj dokumentacji na sieci odnosnie apache i php. Pokazuje Ci inna wersje dlatego ze trzeba rowniez dodac modul do apache od tej skompilowanej wersji. Poza tym jesli masz male doswiadczenie lepiej opiwraj sie na gotowych paczkach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach