Dj Tomas 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2010 Witam! Szukam hostingu, który spełniał by moje (niezbyt wygórowane) wymagania. Przedstawię je Wam: Pojemność: 500MB - 1GB max, więcej nie potrzebuję. Transfer: 5-10 GB na miesiąc Liczba baz: 2-5 (najlepiej bez limitu, lubię nie raz coś tworzyć) Konta FTP: 1 wystarczy E-mail: bez różnicy Cena: niezbyt wygórowana, najlepiej w rozliczeniu rocznym. Koniecznie cURL i biblioteka GD. Chodzi mi o znalezienie w miarę "elastycznego" administratora, który nie będzie się przypierzał o byle co, nie zablokuje mojego konta, posiada kontakt GG i jest wyrozumiały. Poprzednio korzystałem z usług firmy ovhost.pl, ale ostatnio robili jakąś migrację, ktoś przejął firmę. Kontakt się urwał, przysłali fakturę, gdzie ja ustalałem indywidualnie, oni wybrali najmniejszy plan, który i tak był dla mnie za duży. Poza tym skrypt przestał działać. Fakturę mam do opłacenia do 24.06.2010r, więc rozglądam się powoli za inną firmą hostingową. Dziękuje za propozycję i liczę na pomoc. Pozdrawiam, Tomek! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2010 Witam i zapraszam do zapoznania się z oferta kont www juz od 1,22 -Support GG - telefoniczny E-Mail OFERTA *Aktywacja konta do 5 minut po otrzymaniu wpłaty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 Witaj Zapraszam do 14 dniowego testu konta Starter - za rok zapłacisz 48.80 brutto. http://glowanet.pl Pakietów za złotówkę "niestety" nie posiadamy Pzdr Adam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vogan 21 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 Ja proponowałbym do wyboru jeden z naszych pakietów z oferty takich kont hostingowych - http://www.altblue.pl : altblue_small Pojemność konta - 500MB Transfer miesięczny - 4GB Konta FTP - 5 szt. Konta pocztowe - 5 szt. Bazy danych MySQL5 - 5 szt. Obsługiwane domeny - 5 szt. 24.40 PLN/Rocznie lub altblue_start Pojemność konta - 1GB Transfer miesięczny - 10GB Konta FTP - 5 szt. Konta pocztowe - 5 szt. Bazy danych MySQL5 - 5 szt. Obsługiwane domeny - 5 szt. 36.60 PLN/Rocznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dj Tomas 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 @Up Po wejściu w katalog ze skryptem skryptem - "Internal Server Error" @GlowaNET Założyłem konto - nie działa skrypt wykorzystujący cURL i GD. @lolek Nie ma konta testowego, więc nie mam jak przetestować. Czekam na dalsze propozycje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 @GlowaNET Założyłem konto - nie działa skrypt wykorzystujący cURL i GD. A sprawdziłeś dlaczego ? W ofercie jest curl i gd2 więc.. PS. Do N3T5kY: http://www.hekko.pl/img/test14.jpg a http://glowanet.pl/images/stories/slider/mini.png .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vogan 21 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 @Up Po wejściu w katalog ze skryptem skryptem - "Internal Server Error" I nic w tym dziwnego... chmod 777 na katalog max 755 katalogi, pliki 644 lub 640 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dj Tomas 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 I nic w tym dziwnego... chmod 777 na katalog max 755 katalogi, pliki 644 lub 640 Pierwszy raz się z takim czymś spotykam. Jak na razie działa tylko na hostit.pl, a jest to prosty skrypt do przerzucania zdjęć (z wykorzystsaniem cURL) z dodaniem znaku wodnego z pliku. U pozostałych nie zwraca linku zwrotnego, na linux.pl pisałem wczoraj z logiem błędu to mówił, że programista musiałby zobaczyć. Ewidentnie wina usługodawców, skoro na hostit.pl ten sam skrypt działa prawidłowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 Ewidentnie wina usługodawców, skoro na hostit.pl ten sam skrypt działa prawidłowo. Bzdury prawisz.. wszystko zależy od konfiguracji serwera ORAZ Twojego skryptu. Na każdym który spełnia wymagania skryptu będzie on działać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dj Tomas 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 @Up Tak, tyle, że dlaczego na 90% hostingów on nie działa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vogan 21 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 Pierwszy raz się z takim czymś spotykam. To jest standard w przypadku suPHP, w przypadku mod_php możesz dawać chmody 777 ale na ile to jest bezpieczne oceń sam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 @Up Tak, tyle, że dlaczego na 90% hostingów on nie działa? Ścieżki do dodatków, konfiguracja skryptu itd.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 Zapraszam do przetestowania naszej oferty: http://www.mzhost.co.uk/sharehosting.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2010 Miałem podobne problemy z cURLem (skrypt sprawdzający status konta na Rapidshare). Podstawowe rzeczy działają, ale bardziej zaawansowane na 99% shared wymiękają, no bo na niektóre rzeczy nie można sobie pozwolić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach