BezPrzewodowy 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 Witam, Od pewnego czasu mam zamiar założyć sieć serwerów cs. I postanowiłem na start zakupić sobie VPS który pociągnie mi forum i serwery CS. Szukałem i przebierałem w ofertach i moją uwagę przykuła oferta Webh.pl Głównie pakiet Medium w serwerach VPS. Link do oferty. http://webh.pl/index.php?cmd=svps Byłbym zdecydowany na taką ofertę gdyby nie fakt, że mój kolega znalazł podobną ofertę tylko, że serwer stoi w Niemczech i kosztuje o polowe mniej. Szukałem w wzdłuż i w szerz i nie zmalałem takich ofert. Więc może Wy mi pomożecie znaleźć serwer VPS o podobnych parametrach za tańszą cenne. Pozdrawiam i proszę o w miarę szybką odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HDS 14 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 W de taniej ale pingi pewnie większe zobacz tutaj logout.pl active-hosting.pl hitme.net.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BezPrzewodowy 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 (edytowany) Dziękuje. Niestety oferty firm które zareklamowałeś mają gorszą ofertę cenową. Dokładne specyfikacje serwera z webh.pl Serwery VPS - Pakiet Medium Gwarantowane CPU: 50% Maksymalne CPU: 400% Procesor bazowy: AMD Athlon II X4 600e Zastosowana pamięć RAM: DDR3 Gwarantowany RAM: 1024MB Maksymalny RAM: 2048MB Przestrzeń dyskowa: 20GB Transfer miesięczny: 200GB Gwarantowany uptime: 99% Obecnie zwracam mocną uwagę na cenne/jakość. A firma Webh.pl też ma renomę. Czekam na dalsze propozycje i Hosting może być zagraniczny. Edytowano Czerwiec 15, 2010 przez BezPrzewodowy (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 Może coś od nas wybierzesz: http://www.mzhost.co.uk/vps_lista.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 Zobacz statnet.pl Ja mam tam 2 vpsy i polecam bardzo. Można sobie wybrać lokalizacje oraz wirtualizacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 ionic.pl, niskie pingi, zezwalają na serwery gier, uptime praktycznie 100%, z czystym sumieniem mogę polecić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szef 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 Jeżeli chcesz sobie założyć sieć serwerów na prywatny użytek to myślę, że dobrze wybrałeś. Niestety będziesz się musiał liczyć z stratami pakietów (jak na każdym VPSie ze współdzielonym CPU, na którym jest uruchomionych parę usług). Taki VPS powinien uciągnąć Ci około dwóch 16 slotowych serwerków o średnim natężeniu i małe forum zachowując przy tym grywalne warunki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BezPrzewodowy 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 W dalszym ciągu wygrywa Webh.pl Dostałem jeszcze interesującą ofetę z zagranicy. dziękuję i w miarę możliwości proszę o dalszą pomoc. Jednak w Polsce wygrywa Webh.pl, jak można prosić o oferty z zagranicy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 Stawianie serwerów CS na VPSie bez gwarantowanych zasobów jest nieporozumieniem. Wystarczy jedna osoba, która wjedzie Ci z impetem na rdzeń, z którego akurat będzie korzystał Twój serwer CS i lagi gwarantowane Nie wspomnę o stawianiu forum na tej samej maszynie, co serwer, nie wydzielając każdemu własnego rdzenia. Benchmark Apache2 i Twoje serwerki, jak i forum, leżą Kolejnym argumentem 'przeciw' wybieraniu taniego VPSa opartego w dodatku na wirtualizacji OpenVZ jest fakt, że w maszynach-matkach, na których stoją owe serwery wirtualne, kernel nie jest zbyt dostosowany pod serwery gier, więc i jakość gry nie będzie zachwycająca. Przykład firmy, która sprzedaje VPSy, które znakomicie nadadzą się pod serwery gier ( i rzecz jasna nie tylko ): http://www.unixstorm...erwery_VPS.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szef 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 Tylko minimalna cena takiego serwera to około 130zł brutto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fiberhead 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 VPS Business z konfiguracją: CPU Gwarantowany 2,4 GHZ Gwarantowany RAM 1024 Pamięć SWAP 2048 Dysk twardy 80GB Miesięczny transfer 800GB Ilość adresów IP 2 lokalizacja Niemcy Wirtualizacja Xen Cena: 60zł na m-c Cena roczna 7200zł CENA PROMOCYJNA CODE: summer50 strona http://www.fiberhead.pl support@fiberhead.com z poważaniem Albert Horyza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawPi 49 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 Cena: 60zł na m-c Cena roczna 7200zł Wow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szef 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2010 Wow. Bo to oferta promocyjna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fiberhead 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2010 Wow 720 zł to wystarczająco Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach