Gość thetox Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 Jak długo się instaluje directadmina? bo u mnie sie instaluje juz ponad godzinę i cały czas leci na serwerze vps z łączem 100mb/s, a czytałem ze instalacja trwa 15-30 minut u was tez tak długo idze? jak instalujecie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 na vpsie moze trwac i bardzo dlugo z racji tego ze masz ograniczone zasoby Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
user1 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 Dla porównania cPanel na dobrym parametrami VPS'ie ok 1h a na słabym to i 2 - 2,5h miałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 No zainstalowało się w końcu tylko nie wiem czemu link nie działa do logowania do DA wywala sam adres ip jak wpisze w przeglądarkę to działa ale z końcówka 2222 już nie wyrzuca ten komunikat Połączenie zostało zresetowane Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony. * Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut. * Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe. * Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 Ustawiłeś nieprawidłowy interfejs sieciowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 Można to zmienić teraz czy przed instalacją trzeba? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 cat /usr/local/directadmin/conf/directadmin.conf | grep ethernet Pokaż wynik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 root@ozet:~# cat /usr/local/directadmin/conf/directadmin.conf | grep ethernetethernet_dev=eth0 root@ozet:~# Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 http://www.directadmin.com/installguide.html Zmień na ethernet_dev=venet0:0 i zrestartuj DirectAdmin . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 Jeśli to jest OpenVZ to w /usr/local/directadmin/conf/directadmin.conf ustaw zmienną ethernet_dev na venet0:0 i zrestartuj DirectAdmin'a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 No wszystko działa dzięki instalowałem według tego Krzysztof Klein » Debian – instalacja DirectAdmin poradnika a jak się to ma do stabilności bezpieczeństwa serwera? bo DA sobie sam wszystko dobiera pewnie działa na podstawowej koniuracji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 a jak się to ma do stabilności bezpieczeństwa serwera? bo DA sobie sam wszystko dobiera pewnie działa na podstawowej koniuracji. Zabezpieczenia konfigurujesz sam. Tak samo z konfiguracją uslug, np mysql czy apache. Wszystko jest na domyślnych ustawieniach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach