szmidt344 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2010 Witam, Przy ostatniej konfiguracji vpsa (centos+cpanel) zrobiło mi się coś takiego że max ram jaki używany był przez serwer to 1,5+ GB. Przy tej wartości strona sie ładowała i ładowała aż do zwolnienia ramu przez usera. Niestety teraz jak robiłem rebuild nie udaje mi się tak zrobić i serwer zjada wszystko i pokazuje 500 internal server error. Bardzo proszę o radę gdzie mogę coś takiego ustawić. Pozdraiwma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2010 ErrorDocument 500 /path_do_twojej_strony_z_blede.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmidt344 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2010 Nie, nie.Nie chodzi mi o własną stronę z błędem tylko ustawienie max wykorzystania ramu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2010 man ulimit Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmidt344 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2010 Ok, ale co powinienem ustawić?virtualmemory czy max memory size?jak zrobiłem ulimit -v 20000 to to samo jest (jak mniej to apache wywala errory) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2010 Napisz co chcesz olimitować bo jeszcze tego nie zrobiłeś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmidt344 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2010 RAM.Mam 2gb -> 4gb i poprzednia moja konfiguracja była taka że byle co sie nie robiło max wykozystanie to było 1,5GB i dalej serwer stawał się "busy" aż do zwolnienia ramu np. przez zakonczenie pobierania.Nie pamietam właśnie jak to zrobiłem ale skomplikowane to na pewno nie było.Bo teraz jest denerwujące że wchodzi w error 500. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2010 Jeśli VPS jest na OpenVZ to pokaż user_beancounters. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2010 Wydaje mi się, że chodzi Ci o: RLimitMEM Directive Description: Limits the memory consumption of processes launched by Apache children Syntax: RLimitMEM bytes|max [bytes|max] Default: Unset; uses operating system defaults Context: server config, virtual host, directory, .htaccess Override: All Status: Core Module: core Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach