marcel30 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 Mam 3 pytania związane z hostingiem z systemem operacyjnym windows serwer 2003 : 1. Przejrzałem oferty kilkunastu firm ,i bardzo mnie zdziwiło to że można kupić pakiet np 384 RAM . Jak to jest przeciez minimalne wymagania tego systemu to 512 RAM. Mało tego 512 RAM to zazwyczaj w każdej firmie najtańszy pakiet , a więc co można na takim serwerze zrobić jezeli system zużywa cały RAM ? Czy dla serwera to jakoś inaczej się liczy ? 2. Czy jesteście mi w stanie powiedzieć ile jednoczesnych pobrań można wykonać jeżeli przydzelony RAM to własnie 512 ? ZAkładając że te pobrania są wykonywane 24 h/dobe 3.Praktycznie każda firma do swoich serwerów dodaje system linux ,i czy to oznacza że linux jest lepszy od windows ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 3.Praktycznie każda firma do swoich serwerów dodaje system linux ,i czy to oznacza że linux jest lepszy od windows ? To już pytanie trochę niepoważne.. każdy z systemów ma swoje zalety, ale na moje oko, to Linux ma ich dużo więcej. Dodatkowo Linux niezaładowany wybitnymi dodatkami "żre" mniej zasobów, niż czysty Windows. I nie zapominaj, że Linux jest darmowy, więc już masz jeden powód, dla którego firmy instalują z reguły właśnie ten system. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 Mam 3 pytania związane z hostingiem z systemem operacyjnym windows serwer 2003 : 1. Przejrzałem oferty kilkunastu firm ,i bardzo mnie zdziwiło to że można kupić pakiet np 384 RAM . Jak to jest przeciez minimalne wymagania tego systemu to 512 RAM. Mało tego 512 RAM to zazwyczaj w każdej firmie najtańszy pakiet , a więc co można na takim serwerze zrobić jezeli system zużywa cały RAM ? Czy dla serwera to jakoś inaczej się liczy ? Od kiedy to Windows 2003 wymaga 512MB pamięci? Toć on "zadziała" nawet i przy 128. Na potwierdzenie: http://www.microsoft.com/poland/windowsserver2003/opis/wymagania/default.mspx 2. Czy jesteście mi w stanie powiedzieć ile jednoczesnych pobrań można wykonać jeżeli przydzelony RAM to własnie 512 ? ZAkładając że te pobrania są wykonywane 24 h/dobe Pobrań czego? Listów poleconych z placówki poczty-polskiej? 3.Praktycznie każda firma do swoich serwerów dodaje system linux ,i czy to oznacza że linux jest lepszy od windows ? Jest darmowy - to główna przyczyna. Druga - łatwo się go wirtualizuje kontenerowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach