raffx 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 Nie działa serwer/stronka na prohost.pl, podobnie strona domowa www.prohost.pl... Czy ktoś wie co się dzieje? Czy tylko jakaś chwilowa awaria? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 Coś się stało z zasilaniem w serwerowni. W tej chwili większość serwerów działa - jeden się skanuje, nasza strona też serwer skanuje dyski. Powinna ta reszta za kilka minut działać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adami 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 mi również strona nie działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mr Max 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 dalej leży, na 4 konta jakimi zarządzam działa tylko 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 pol51 który leży, kończy skanować dyski i zaraz będzie działać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ron777 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 W jakim czasie Wam realnie wstanie serwer? Nadal nie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 W jakim czasie Wam realnie wstanie serwer? Nadal nie działa Daj mu spokój. FSCK dysków nie trwa 5 minut przy takiej ilości danych jakie się spotyka w hostingu masowym. Może to trwać nawet godzinę... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 Daj mu spokój. FSCK dysków nie trwa 5 minut przy takiej ilości danych jakie się spotyka w hostingu masowym.Może to trwać nawet godzinę... Dlatego należy stosować jedyny słuszny system plików, wtedy nie ma takich problemów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ron777 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 No właśnie trwa to już prawie 3 godziny, więc pytam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elektronik 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 pol51 leży nadal. Ile to jeszcze może potrwać? (nie chce już pisać do supportu bo pewnie mają dosyć roboty). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 A może to racki to im ciężko wstać? Support na pewno nad tym pracuje, więc zamiast spamować na forum polecam iść na piwo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 Serwer działa - po fsck było jeszcze trochę problemów. Jeszcze serwery baz sprawdzają bazy więc może czasem przymulić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 Dlatego należy stosować jedyny słuszny system plików™, wtedy nie ma takich problemów Hmmm, w sensie UFS? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 Hmmm, w sensie UFS? ZFS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elektronik 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 Chyba powtórka z rozrywki, znowu 'Host id down' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ahir 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 Miałem nie narzekać ale niestety powoli robi się to frustrujące. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jaroslaw 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 Witam wszystkich, znowu wszystko ruszyło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
użytkownik prohost.pl 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2010 Prohost.pl znów nie działa... tym razem problem z serwerem bazy danych. Przerwy w świadczeniu usług stają się standardem w tej "firmie". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2010 Prohost.pl znów nie działa... tym razem problem z serwerem bazy danych. Przerwy w świadczeniu usług stają się standardem w tej "firmie". Ile miałeś przerw? (czy przekroczyły 9h?) Co to dla Ciebie jest standard? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
użytkownik prohost.pl 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2010 Ile miałeś przerw? (czy przekroczyły 9h?) Co to dla Ciebie jest standard? 8 czerwca od 16 do 21 - pad serwera 14 czerwca 5 minut tylko - pad serwera bazy danych Dla mnie standardem jest to, że awarie zaczynają się powtarzać regularnie. Jak widać nie przekroczyły jeszcze 9 godzin ale jeszcze wszystko przed tą firmą. To jest mój trzeci hosting a w zasadzie czwarty. Najmniej problemów miałem z Sisco które po prostu działało ale niestety zostało przejęte przez Ogicom które jednostronnie zmieniło sobie umowę, potem był superhost.pl ale oni tam nie lubią WP (a kilka serwisów mam właśnie na WP), teraz jest prohost.pl i nie mogę powiedzieć że jestem zadowolony. Szukam teraz PROFESJONALNEGO hostingu bo wbrew temu co jest zawarte na stronie prohost.pl to profesjonalizmu nie można im zarzucić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2010 Dla mnie standardem jest to, że awarie zaczynają się powtarzać regularnie. 2 awarie to nie jest regularność ani powtarzalność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2010 No ale przecież z tego co napisałeś, to prohost nie spadł poniżej gwarantowanego uptime-u. Szukam teraz PROFESJONALNEGO Jeśli dla ciebie hosting, który padnie 2-4 razy w roku nie jest profesjonalny, to zainteresuj się własnym serwerem dedykowanym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2010 Ja nie wiem po co ten płacz. Kilka minut mysql nie działał bo się restartował serwer. 8 czerwca serwery nie działały jakieś 30 minut. Jeden pol51 2 godziny nie działał. Potem tylko część kont do 16 miała problem. Nie było awarii między 16 a 21. Około 21 jeszcze na kilkanaście minut wystąpił problem z pol51. To wszystko na jakieś kilkanaście miesięcy. Jeśli komuś jest źle to myślę, że powinien szukać hostingu z 100% gwarancją uptime z loadbalancem między kilkoma serwerowniami. Tylko trzeba wydać o kilka zer więcej miesięcznie. My gwarantujemy 99,9% dostępności nie 100%. Co i tak jest dużą wartością jak na te ceny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
użytkownik prohost.pl 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 2 awarie to nie jest regularność ani powtarzalność. Dla mnie jest bo mam wykupione konto od marca a w czerwcu mam spadek wizyt we wszystkich serwisach o prawie 70%. Podejście typu: klient niech zapłaci a potem niech się sam martwi, naprawdę mi nie odpowiada Ja nie wiem po co ten płacz. Kilka minut mysql nie działał bo się restartował serwer. 8 czerwca serwery nie działały jakieś 30 minut. Jeden pol51 2 godziny nie działał. Potem tylko część kont do 16 miała problem. Nie było awarii między 16 a 21. Około 21 jeszcze na kilkanaście minut wystąpił problem z pol51. To wszystko na jakieś kilkanaście miesięcy. Jeśli komuś jest źle to myślę, że powinien szukać hostingu z 100% gwarancją uptime z loadbalancem między kilkoma serwerowniami. Tylko trzeba wydać o kilka zer więcej miesięcznie. My gwarantujemy 99,9% dostępności nie 100%. Co i tak jest dużą wartością jak na te ceny. Uwagi "po co ten płacz"proszę zachować dla siebie Panie Rybczyński. Do 5 minut doszły kolejne 4 minuty braku dostępności od chwili kiedy wrzuciłem stronę na monitoring. Może Pan żyje przeszłością bo mnie akurat mało obchodzi co było rok temu, stwierdzam fakty dotyczące teraźniejszośći. Prowadzę biznes oparty na stronie www i nie mam zamiaru żeby, firma która bierze kasę i resztą się nie przejmuje, psuła mi mój biznes. Cena nie jest adekwatna ani do jakośći usług ani do jakości obsługi. Jak widzę tutaj ma Pan czas się rozpisywać. A może powinien Pan zmienić swojego dostawcę i sam sobie postawić jakiegoś porządnego dedyka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2010 Takie pady to nie pady. W gwarantowanym SLA się mieszczą . A jeżeli ty zarabiasz na biznesie opartym na www radzę zainwestować w farmę serwerów w różnych lokalizacjach i utrzymasz 100 uptime Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach