Gość epox Zgłoś post Napisano Październik 26, 2005 Witam Czy zakładając działalność gospodarczą związaną z świadczeniem usług hostingowych trzeba mieć jakieś zezwolenie :?: Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karol Głowacki 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2005 Prócz działalności gospodarczej, na samo świadczenie hostingu nie trzeba mieć żadnego zezwolenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ece 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2005 Nie trzeba. Polecam ustawe o swobodzie dzialalnosci gospodarczej: http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?tod...=WDU20041731807 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość epox Zgłoś post Napisano Październik 26, 2005 Dzięki za odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Irvin 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2005 A jakie są koszty związane z założeniem działalności (chodzi mi oczywiście o hosting). Tzn. chodzi mi o koszty typu: podatki, opłaty skarbowe, zus itd. I czy ktoś się orientuje jak to jest z opłatami, gdy ktoś ma otwartą działalność w całkiem innej branży? Bo jeśli się nie mylę to wtedy odpada płacenie zusu (ponieważ osoba ma opłacany z tytułu pracy gdzie indziej) itd. Troszkę zamotałem, no ale ciekawi mnie to bardzo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach