Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość bigsmok

DirectAdmin & Plesk Panel

Polecane posty

Gość bigsmok

Witam,

Z racji tego ze chce na porządnie zając się Administracją sieci / możliwe ze w wakacje założyć DG 

UWAGA! Nie Krzak

nie powinienem przecież startować z pirackimi panelami itp tak więc zastanawiam się nad dwoma rozwiązaniami, nad kupnem 

DirectAdmin (Licencja dożywotnia) lub Plesk Panel (licencja dozywotnia)  mam obecnie trochę pieniązków, teraż przejdę do sedna sprawy a mianowicie który preferujecie mi i jakie koszty są co d DA to wiem 190 zł (dożywotnia) u Glowanet.pl, a jak jest z Plesk Panel, może jakieś inne rozwiązanie mi preferujecie. Może mnie zapytacie dlaczego odrażu licencja już dożywotnia, tak więc nie chce się już martwić o miesięczne wydatki skoro mam w miare dobrą sumke to lepiej już zakupić dożywotnią i mieć spokój, będę tylko się martwił o VPS i Dedyki, ale z tym nie będzie problem bo mam "dochody" miesięczne, kilka zleceń, sms premium , reklamy z moich serwisów itp itp. 

Co do aplikacji które mi są jeszcze potrzebne to:

WHMCS i GG Pro

Gość Łukasz Tkacz

DA - bo najpopularniejszy, wielu potencjalnych klientów byłoby od razu przyzwyczajonych.

cP - mniej popularny, ale lepszy (jak dla mnie, po stronie klienta).

Plesk - odradzam, nie jest to wygodne, niewiele firm to używa, więc z przyzwyczajeniami również tak-sobie.

Bierz DirectAdmin - tak jak wcześniej napisano - chyba najpopularniejszy panel.

Prosty i łatwy w użytkowaniu...

Potwierdzam wypowiedzi co do DA przejrzysty panel dosyć łatwy w obsłudze dla administratora jak i dla klienta.

Co do CP to oczywiście posiada dużo funkcji przydatnych dla użytkownika... od strony administracji nie powiem nic gdyż nigdy nie miałem przyjemności...

Plesk... kiedyś bawiłem się dosyć sporo w OVH jakoś nie przypadł mi do gustu.. i było kilka problemów...

Poleciłbym Ci cPanel, naprawde ogromne możliwości administracji serwera. Jest to jednak drogi panel, bardzo dobra alternatywa to DA, całkiem niedawno sie do niego sam przekonałem. :lol:

W cPanelu za plus uznaję możliwość stworzenia konta FTP o danym rozmiarze,

czego w DirectAdminie niestety nie ma. Mówię oczywiście o panelu z poziomu klienta, nie administratora.

Gość Pokuć

A ja polecam PLESK, może i jest cholernie drogi ale z tych co wymieniłeś (DA cPanel) właśnie PLESK jest moim zdaniem najlepszy. Pracowałem na wszystkich trzech panelach i PLESK najbardziej przypadł mi do gustu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować