nvu 24 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2010 A ja z czystej ciekawości zapytam: Pakiet najsilniejszy #2 kosztuje 149 zł brutto wszystko fajnie gdyby nie to: Maksymalnie 4 VPS / serwerze dedykowanym! 149*4 = 596 zł Natomiast ta maszyna w superhoście do koszt 730 zł brutto. Fałszywe informacje ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Biznes-Host.pl 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2010 A ja z czystej ciekawości zapytam: Pakiet najsilniejszy #2 kosztuje 149 zł brutto wszystko fajnie gdyby nie to: 149*4 = 596 zł Natomiast ta maszyna w superhoście do koszt 730 zł brutto. Fałszywe informacje ? Nie, poprostu nasze rozliczenia z SH są trochę inne niż Twoje Biedronka też ma cukier tańszy niż w cukrowni, jak myślisz dlaczego? Pozdrawiam, TG Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fudi 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2010 Układy, układy i jeszcze raz układy. Jak myślisz kolokacja serwera dedykowanego w livenet kosztuje tyle samo jeśli masz znajomego "admina" w serwerowni? Tak samo jest z logout.pl ma zlokalizowanych tyle serwerów w tej serwerowni że idą sobie na ustępstwa cenowe; po obu stronach jest zysk. To chyba oczywiste?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2010 Chyba nie, bo sam w superhoście posiadam kilkanaście maszyn i niestety ale oni też liczą na overseling. Mogą jedynie mieć układ np w rozliczaniu transferu. Bo o niższych cenach raczej nie ma mowy. Zapytałem z ciekawości, dzięki za odp :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fudi 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2010 Chyba nie, bo sam w superhoście posiadam kilkanaście maszyn i niestety ale oni też liczą na overseling. Mogą jedynie mieć układ np w rozliczaniu transferu. Bo o niższych cenach raczej nie ma mowy. Nie chcę Cię zaskoczyć ale w livenet przynajmniej jak było stare łącze (bo nie tak dawno zostały dodane nowe) to nie patrzeli na transfer; sam admin powiedział mi że patrzą tylko czy któraś maszyna nie obciąża nadmiernie łącza a co do dzierżawy czy do kolokacji naprawdę inaczej się parzy jak wyskoczysz np "na piwo" zawsze się dogadasz (ale musisz znać tego kogoś ;] ). Absolutnie nie neguje iż osoba całkiem nieznana nie może wynegocjować jakichś upustów przez kontakt e-mail w livenet pracuje bardzo "miła" kadra i naprawdę idzie się dogadać p.s. porównywanie serwerowni superhost i livenet ... jak by to powiedzieć "nie jest bardzo trafne" Te serwerownie różnią się "polityką" - mam nadzieję że zrozumiałeś bo nie chcę tego tematu rozwijać i absolutnie nie chcę obrazić żadnej serwerowni! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2010 Dziwne, na mojej umowie nie ma informacji dot. ujawnienia informacji o zarobku dalej zwana placa zasadnicza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fudi 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2010 Witam. Jeżeli w Firmie A pracuje Franek i Stasiu na tym samym stanowisku to nie powinni rozmawiać ze sobą o tym ile zarabiają... nie powinni bo NIE MOGĄ!!. Jest to w każdej umowie, którą podpisuje pracownik z pracodawcą jak i wy podpisaliście z superhostem i taka rozmowa nie powinna mieć miejsca... To ile, kto płaci to jego indywidualna sprawa i nie rozmawia się o tym publicznie. Sorry ale nie kapuje PO CO w ogóle się udzieliłeś w tym temacie.{Konkurencyjna forma logout } W którym momencie mówiliśmy o zarobkach pracowników ?! Nie przeliczaliśmy ile logout na tym zarabia tylko jakie są koszty hostowania serwera itp. I jak to działa ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach