ShopPratch 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2005 pytanie byc moze lamerskie ale zaryzykuje; czy kupując serwer dedykowany, muszę dodatkowow płacić za oprogramowanie administracyjne (cpanel, whm)? czy może udostępnianie tego softu każde DC reguluje indywidualnie? przy okazji chciałbym poznac Waszą opinię o IpExchange. Wiele dobrego wyczytałem w internecie o nich, pytam głównie o jakość oraz jej stosunek do ceny. pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2005 CPanel, DirectAdmin, Plesk to panele płatne - generalnie CPanel jest najdroższy, DirectAdmin najtańszy - pułap cenowy zależy od tego ile licencji i jakie rabaty ma już dane DC. Możesz użyć też darmowych paneli w rodzaju VHCS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 26, 2005 Ceny wachaja sie od serverowni. Przykladowo plesk jest bardzo tani w niemieckich data center (bo sw-soft to niemiecka firma) a w usa drozszy od cpanelu. Ale zawsze sa to platne panele. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Fobi Zgłoś post Napisano Październik 26, 2005 Odpowiadajac bezposrednio na pytanie: Udostepnienie panelu administracyjnego kazde DC reguluje indywidualnie Pozdrawiam, Bartek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paszczakx 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2005 A ja mam takie zupełnie lamerskie pytanie jak wygląda administrowanie takim serwerem przez jakiś panel jak whm czy coś innego ewentualnie prosiłbymo jakiś link do strony mówiącej o tym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ece 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2005 Administrowanie to za duzo powiedziane W skrocie to takie ulatwienie, dzieki ktoremu nie musisz co chwile zawracac tylka administratorowi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Irvin 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2005 google.pl - wpisz nazwę panelu i zazwyczaj na stronie producenta możesz sobie zerknąć na demo (odpalić je, bez możliwości zapisu i z ograniczoną funkcjonalnością) tak żeby wiedzieć mniej wiecej co się czym je. Co do cen, to fakt - są zróżnicowane. W niemczech idzie pleska dostać nawet za free. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ShopPratch 0 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2005 ok a druga część mojego pytania? czyli Wasze opinie o ip-exchange? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach