kocureq 0 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2010 Witam, Potrzebuję hostingu pod forum phpBB 3 (ok. 1000 użytkowników) oraz Joomlę. Wymagania: 10 GB miejsca transfer miesięczny min. 20 GB 2 bazy mySQL do 1 GB każda cron (lub inna możliwość odpalania skryptów PHP o zadanej godzinie) dużo kont mailowych + interfejs do zarządzania nimi kilka domen support reagujący w sensownym czasie (np. do 24 godzin gdy chodzi o stworzenie / przywrócenie backupu) Obecnie hostujemy się w nazwa.pl ale mają od cholery dziwnych limitów wydajnościowych i co chwilę wpadamy to w jeden, to w drugi (za dużo zapytań na godzinę, za dużo przesłanych wierszy, za dużo przesłanych danych, za długi czas wykonywania zapytań etc.). Poza tym każda prośba o stworzenie backupu wymaga kilku dni i dwukrotnego przypominania się. W związku z tym potrzebuję oferty, w której poza tym co jest napisane na stronie, nie będzie, już po zapłaceniu, dodatkowych ograniczeń, limitów etc. Jeśli są jakieś dodatkowe ograniczenia - to chciałbym o nich wiedzieć przed przelaniem pieniędzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Astron Zgłoś post Napisano Maj 29, 2010 Może spróbuj glowanet.pl: http://glowanet.pl/hosting/hosting-dla-wymagajcych.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2010 mogę zaproponować takie konto za 250zł rocznie. test 7 dni bez żadnych zobowiązań. Zapraszam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2010 Od nas proponuję ten pakiet: http://www.mzhost.co.uk/sw8000.html Oferujemy 14 dniowy okres testowy, który jednak zalecam przy takim forum i serwisie. To pozoli sprawdzić generowane obciążenie z konta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2010 Witaj, Zerknij do nas na: http://vipower.pl/ Mamy teraz dość ciekawą promocję obniżającą pierwszy rok o 30%! Jest kilka pakietów także sam jesteś wstanie wybrać sobie u nas coś sensownego w dobrym przedziale cenowym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kocureq 0 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2010 Głowanet nawet oglądałem, wyglądało sensownie. Jak rozumiem, w żadnej z ofert nie ma ukrytych parametrów? Poza tym, działalność musi być w pełni legalna, z umową itp To dla stowarzyszenia, więc fakture się pewnie przyda. Promocje "w pierwszym roku taniej" nie są zbyt dużą atrakcją - szukam czegoś stabilnego i rozwojowego na przyszłe lata. Tak, żeby w miarę zwiększania apetytu można było dokupić miejsce, transfer czy bazę. W nazwie czegoś takiego nie było - żeby sobie powiększyć bazę czy te parametry wydajnościowe trzeba było skoczyć z pakietu za 350 zł do takiego za 1800 rocznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Astron Zgłoś post Napisano Maj 30, 2010 Haczyków chyba nie ma. Tylko, że: 1. W mzone nie dostaniesz faktury na pewno. 2. W glowanet to możesz sobie dokupić co chcesz, admin raczej nie robi problemów. 3. W szybkim serwerze nie widzę parametrów ograniczających zużycie % CPU i parametrów serwera- być może będzie się robić 503 tak jak w home... 4. W vipower też nie widzę % CPU, parametry serwera są. Z tego wszystkiego najlepsze wydaje się glowanet- jest okres testowy- testuj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2010 U nas dostanie, ale rachunek (Invoice). Nie fakturę VAT. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2010 4. W vipower też nie widzę % CPU, parametry serwera są. Proszę bardzo: ViS Start: 2% ViS Med: 3% ViS Max: 5% ViS Large: 10% ViS Enterprise: 15% Promocje "w pierwszym roku taniej" nie są zbyt dużą atrakcją - szukam czegoś stabilnego i rozwojowego na przyszłe lata. Tak, żeby w miarę zwiększania apetytu można było dokupić miejsce, transfer czy bazę. W nazwie czegoś takiego nie było - żeby sobie powiększyć bazę czy te parametry wydajnościowe trzeba było skoczyć z pakietu za 350 zł do takiego za 1800 rocznie. U nas z tym też raczej nie ma problemów zawsze staramy się dogadać/rozwiązać problemy z klientem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2010 W mniejszych firmach od nazwa.pl podchodzą do tematu bardziej elastycznie. Niemniej parametry jakie przekraczasz w nazwa.pl (są i tak bardzo wyśrubowane jak na sharedhosting) mogą być również trudne do przyjęcia dla małych usługodawców. Zaczynaj migrować w kierunku VPSa i to sporego. Bo znając fora to potrzeba im dużo mocy bo szybko pęcznieją bazy danych a to z nimi masz największy problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2010 Z naszej strony polecamy jeden z pakietów http://www.freecast.pl/cart.php?gid=23 w razie pytań prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kocureq 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2010 OK, to może żeby trochę odflitrowac, obecnie zużywamy do 120 tysięcy zapytań http dziennie do 1,5h czasu systemu na www dziennie ok. 60 tysiecy polaczen do bazy dziennie do 400 tysiecy zapytan do bazy dziennie do 100 milionow wierszy pobranych z bazy dziennie ok. 8 GB danych przeslanych z bazy dziennie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vogan 21 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2010 Jeśli "ocierasz" się o limity w nazwa.pl to raczej wszędzie przekroczysz podstawowe limity dla shared. Ze swojej strony możemy zaoferować konto HD_25 o parametrach jak poniżej: CPU min = 700MHz CPU max = 2800MHz RAM min = 256MB RAM max = 512MB Dysk twardy = 20GB Transfer = 200GB Adresy IP = 2szt Panel = DirectAdmin Backup FTP = 5GB Cena brutto: 439,20zł/rok http://www.hosting-dedykowany.pl - jeśli jesteś zainteresowany odezwij się na PW do mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2010 Zapraszam do zapoznania się także z naszą ofertą: http://www.mzhost.co.uk/vps_lista.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2010 Jeśli "ocierasz" się o limity w nazwa.pl to raczej wszędzie przekroczysz podstawowe limity dla shared. nie jest to prawdą, od dawna po forach można poczytać opinie że w nazwie czy home cytuję" można trzymać strony wizytówki" (oczywiście nie oceniam i nie mam takiego zamiaru aby to robić), nie kojarzę w tej chwili nikogo z nazwy ale mam klienta z home.pl któremu zaproponowano dedyka za 700zł., tymczasem od ponad roku jest u mnie na zwykłym koncie i błędów nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vogan 21 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2010 nie jest to prawdą, od dawna po forach można poczytać opinie że w nazwie czy home cytuję" można trzymać strony wizytówki" (oczywiście nie oceniam i nie mam takiego zamiaru aby to robić), nie kojarzę w tej chwili nikogo z nazwy ale mam klienta z home.pl któremu zaproponowano dedyka za 700zł., tymczasem od ponad roku jest u mnie na zwykłym koncie i błędów nie ma. Zanim mnie zacytujesz zwróć uwagę na to co napisał @kocureq 2 bazy mySQL do 1 GB każda 8 GB danych przeslanych z bazy dziennie Sorry ale ja nie znam shareda pod taki serwis, ale skoro jesteś w stanie utrzymać taki serwis na współdzielonym to ja nie mam pytań. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2010 Skąd wyskubałeś te statystyki ? była już osoba która podała ogólne statystyki zużycia mysql na serwera a nie dla swojego konta;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kocureq 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2010 Dane przesłane z /do bazy - panelu administracyjnego nazwy. I to są parametry dla mojego konta Co do pojemności - teraz wykorzystujemy jedną bazę poniżej 500 MB, te parametry podałem na wyrost, żeby się nie okazało, że po dołożeniu drugiej bazy dla Joomli (w planach) hosting powie "za dużo, idźcie sobie". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach