denis94 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2010 Mam problem z lepszym zabezpieczeniem baz. Konkretnie, utworzyłem jednego użytkownika bazy, lecz po wejściu na jego konta w phpmyadmin, ma on dostęp do wszystkich baz, jak utworzyć użytkownika bazy który będzie miał dostęp do zarządzania tylko jedną bazą ? Proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2010 Bo dałeś mu uprawnienia globalne... Zabierz je i nadaj tylko dla jednej bazy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2010 aha, a jak zmienić mu prawa, bo z tego co widze to w webminie nie ma takiej opcji. Z googli wiem tyle, że można to zrobić przez phpmyadmin lecz nie znalazłem jak to zrobić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2010 W PMA -> Zakładka Uprawnienia, potem edycja usera, odznaczasz mu globalne opcje, które chcesz zabrać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2010 pousuwałem użytkownikowi niemal wszystko lecz on nadal widzi wszystkie bazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach