homikus 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2010 Witam, aktualnie posiadam pakiet dkonto business w dhosting.pl. Jednak ponieważ liczba stron i serwisów, które na nim utrzymuję zaczyna rosnąć w tempie zastraszającym, powoli myślę o przesiadce na dvps.pl. I tu moje pytanie do użytkowników, jeśli tacy oczywiście są, którzy dokonali takiej właśnie przesiadki, z dkonta na dvps. Czy praktyczna różnica w wydajności jest zauważalna, znacząca i warta swej ceny (różnica dwukrotna niemal)? Czy możliwości zarządzania i ingerencji w ustawienia etc. (mam na myśli przede wszystkim ustawienia php, a jeszcze nawet bardziej przede wszystkim możliwości ustawień serwera mysql i ich optymalizacji) w dvps są zadowalające, czy też może poza parametrami niewielka jest w tej kwestii różnica między dkontem a dvps? Ogólnie, czy swoboda w zarządzaniu dvps-em jest zadowalająca? No i czy w ogólności warto z punktu widzenia stosunku jakość/cena? Zaznaczę może od razu, że nie spieszno mi rezygnować z niezawodności i rzetelności firmy dhosting.pl, dlatego na razie nie rozważam vps-a w żadnej innej firmie. Szczególnie, że z różnymi vps-ami styczność już miałem. Będę bardzo wdzięczny za rady i przemyślenia pozdrawiam serdecznie h. Aj, zapomniałem napisać, że chodzi mi o managed vps w dvps.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2010 No oczywiście, że będzie różnica Shared to dzielone konto a w VPS masz określone zasoby, tylko dla Twojego konta. Za ceną idzie też wydajność. Co do ustawień to nigdy nie miałem okazji ingerować w konfigurację, gdyż zarządzanie jak nazwa wskazuje stoi po stronie dhosting więc to oni martwią się o optymalizację środowiska Panel będziesz miał ten sam, więc praktycznie nie zauważysz różnicy przez zarządzaniu serwisami na co dzień. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
homikus 0 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2010 Dzięki za odpowiedź Czyli, jeśli dobrze rozumiem, dpanel jest dokładnie identyczny i nie posiada żadnych dodatkowych opcji właściwych konkretnie pakietom dvps? I sakramentalne pytanie, pozwolę sobie powtórzyć z uwagi na jego kluczowość w procesie decyzyjnym - czy w ogólności warto z punktu widzenia stosunku jakość/cena? Oczywiście w porównaniu s dkontem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2010 Masz dodatkowe zakładki jeśli chodzi o zarządzanie VPSem ale suma sumarum wygląda tak samo To nie jest pytanie czy warto bo to jest oczywiste że tak, powinieneś raczej zapytać czy to "już" w sensie czy Twoje serwisy zaczynają powodować znaczne obciążenie na koncie współdzielonym. W kwestii VPS czy ... masz dodatkowy "kłopot" bo dhosting wprowadziło do oferty nową platformę, tanich serwerów dedykowanych opartych na Atomie, test i porównanie masz tutaj http://ittechblog.pl/2010/05/28/superserver-5015a-phf-cz-2-serwer-dedykowany-atom-vs-vps-co-lepsze/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach