miguslaw 11 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2010 Witam. Mam pytanie. Otóż chciałbym się dowiedzieć, ile postawiłbym na tym serwerze VPS, serwerów ventrilo. Parametry: 8 GB dysku twardego 300 GB transferu miesięcznego 256 MB ram (gwarantowane) 512 MB ram (burstable) Procesor - ok. 1.4 Ghz 1 własny adres IP Wirtualizacja OpenVZ System operacyjny Linux Debian Proszę o szybką odpowiedź ;} Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2010 Obliczyć będzie ciężko. Średnio jeden serwer zajmuje ok. 2-3MB ram. Procesora nie ma co liczyć, ale za to transferu może braknąć Według mnie do 30 ? Zależy też od konfiguracji serwera, optymalizacja mysql'a etc. Łącze musi być dobre Rozglądałbym się za dedykiem, gdzie miałbyś gwarantowane łącze, bo jak ktoś będzie obciążał matkę, to także twój serwer będzie mulił. Może jakiś RPS w OVH? Tylko musiałbyś się liczyć, że pingi będą trochę większe :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adami 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2010 Tutaj raczej wszystko zależy od kodeków i osób online ;] nie jestem wstanie ci powiedziec dokładnie bo to wszystko zależy ile kto będzie rozmawiał oraz ile osób będzie siedzieć i jak często... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach