webtronic 4 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2010 Witam Jak na serwerze z centos i DA zainstalować php-imap? Znalazłem na forum DA temat ale niestety sposób tam podany jest z przed kilku lat i nie działa. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2010 Przekompiluj php z imap Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2010 Zainstaluj via yum libc-client-devel.i386 lub jeśli używasz 64bitowej wersji systemu libc-client-devel.x86_64. Następnie tak jak napisał przedmówca, skompiluj PHP z obsługą IMAP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webtronic 4 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2010 A w jaki sposób skompilować php z obsługą imap? Na serwerze bez DA wystarczało yum install php-iman, tutaj to nie działa :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Maj 24, 2010 Trochę poszukać... http://www.php.net/manual/en/imap.installation.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2010 Bo DA kompiluje ze źródeł a nie ze starych paczek z repozytoriów. /usr/local/directadmin/custombuild/configure/ i tu w zależności czy masz cli (katalog ap2) bądź fcgi (katalog suphp). edytujesz, dopisujesz --with-imap=prefix a nastepnie cofasz sie do /usr/local/directadmin/custombuild/ i dajesz ./build php n Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webtronic 4 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2010 Nie mogę sobie z tym poradzić mógłby mi to ktoś odpłatnie zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach