denis94 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2010 Witam. Jeszcze wczoraj wieczorem wszystko było w porządku a dziś od rana nie mogę połączyć się poprzez ssh lub SFTP na moim vps. Co mogło się stać ? Odkryłem jakieś dziwne procesy które otwierają się co chwile. Po każdym odświeżeniu webmina mają one inny pid a gdy klikam na dany proces aby zobaczyć coś więcej to dostaję komunikat "Ten proces już nie działa" i znów ma inny pid. Oto one: sh -c ps --cols 2048 -eo user:80,ruser:80,group:80,rgroup:80,pid,ppid,pgid,pcpu, ... lub ps --cols 2048 -eo user:80,ruser:80,group:80,rgroup:80,pid,ppid,pgid,pcpu,vsz,ni ... Do czego to jest i czy to może być przyczyną nie działania ssh ? Proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Maj 23, 2010 (edytowany) Proces webmina który wyświetla procesy Spróbuj zrestartować SSH przez webmina. Edytowano Maj 23, 2010 przez N3T5kY (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2010 reset nic nie dał, Nawet reboot całego serwera. Tego samego dnia instalowałem proftpd. Czy to ma jakiś wpływ ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dariusz Cieślak 3 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2010 reset nic nie dał, Nawet reboot całego serwera. Tego samego dnia instalowałem proftpd. Czy to ma jakiś wpływ ? Nie powinien, FTP korzysta z innego portu. Proponuję sprawdzić czy port 22 jest na maszynie otwarty: $ telnet ipaddress 22 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2010 wyjaśniło się, program denyhost, blokował zbyt natarczywie. Dzieki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach