Topmek 0 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2010 Witam posiadam parę domen .pl zarejestrowanych w az.pl w promocji za 0zł. Niedługo kończy mi się abonament w az a cena wynosi tam 99zł. Zacząłem więc się rozglądać za innym tańszym rejestratorem i mam na oku smallservers.pl i netmark.pl. Będę musiał również kupić hosting bo niedługo mi się kończy a wolę mieć wszystko w jednej firmie i oferty tych firm mi odpowiadają. Posiadam również Google Apps (Mail, Kalendarz) w mojej domenie. Mam pytanie jak wygląda transfer domeny, ile trwa i jak długo będę miał niedostępne usługi Google? Pierwszy raz będę wykonywał taką operację dlatego proszę o wyrozumiałość. Dzięki za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2010 Przeczytaj regulamin promocji w której kupowałeś domeny wtedy sprawę będziesz miał jasną. Ale oczywiście zapoznałeś się z nim przy składaniu zamówieniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Topmek 0 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2010 Tak przeczytałem będę musiał kupić kod authinfo za 10zł żeby przenieść domenę. Chodzi mi o to jak długo taka operacja trwa i jak długo będę miał niedostępną pocztę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2010 Transfer domeny w trakcie tego, gdy jest ona ważna, to jest bezproblemowy i nie wpływa w żadnym stopniu na nie-działanie domeny* * - chyba, że nie delegujesz domeny na własne dwa nameservery, tylko strefę obsługuje AZ.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Topmek 0 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2010 Domena jest ważna na dnsach aktualnego hostingu gdzie dodane są dodatkowo wpisy do usług google. Czyli powinno przejść bezboleśnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2010 Tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Topmek 0 Zgłoś post Napisano Maj 22, 2010 Jeszcze jedno pytanie kiedy się za to zabrać. Domenę mam jeszcze na 2 miesiące. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach