kacper1972 0 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2010 Witam, Mam rodzinkę w USA robimy teraz razem sklep dla nich internetowy, początkowo myślałem postawić go w Polsce ale kiedy wczytałem sie w ofertę tamtych firm byłem w szoku, transfer bez limitu, powierzchnia bez limitu, i tp. w tańszych wersjach można podpiąć tylko jedną domenę. ale np taka oferta bez nazw Unlimited GB's of Space Unlimited GB's of Transfer Unlimited Domain Hosting Unlimited E-Mail Accounts Unlimited MySQL Databases FREE Site Builder FREE Domain for Life FREE Instant Setup Anytime Money Back Guarantee i za ile za 3,95 $ to jest około 12-13 PLN miesięcznie czyli jakieś 150 PLN zależy od kursu rocznie takich firm jest więcej. I co panowie od serwerów wy na to? tutaj oferta inna podobnie jak wyżej za 3,67$ od grubej krowy - w wolnym tłumaczeniu Tutaj za 6 dolarów od zielonego hostingu: FREE Domain Registration 2 Disk Storage Unlimited Monthly Transfer Unlimited Multi-Site Hosting - no reselling Unlimited Sub Domains Unlimited FTP Accounts Unlimited POP Email Mailboxes Unlimited Email Forwarders (Aliases) Unlimited Mailing Lists Unlimited Mailing Groups Unlimited MySQL Databases Unlimited cPanel Control Panel Free Site Builder Fantastico - one-click install of scripts MySQL & PostgreSQL PHPMyAdmin & phpPgAdmin Secure POP, SMTP, IMAP, FTP & SSH Webmail - Horde, SquirrelMail & RoundCube Spam & Virus Protection Autoresponders Password protected directories DNS Management Shared SSL Secure Certificate Microsoft FrontPage Extensions Ruby on Rails Tomcat - Java Servlet /JSP PHP 4 & 5, Perl, C/C++, Python, TCL Own CGI Bin Server Side Includes (SSI) Custom Error Pages File Manager Stats - Webalizer, raw & error logs Quad-Core Servers Weekly Backup 99.9% Uptime oj powala jak za tą cene, mimo ze cena przy płatności na 3 lata Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji o cenach hostingu w Polsce dużo mniej zamożnym kraju. kacper Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2010 Temat powtarzany wielokrotnie, najpierw przeczytaj ich regulamin na te nielimity. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2010 I co panowie od serwerów wy na to? To bierz sobie tam konto. Tylko nie płacz, jak nagle zostanie skasowane, bo "utrudniasz korzystanie z serwera innym", bo twój sklep "zaczął generować duże obciążenie" itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2010 To bierz sobie tam konto. Tylko nie płacz, jak nagle zostanie skasowane, bo "utrudniasz korzystanie z serwera innym", bo twój sklep "zaczął generować duże obciążenie" itp. Właściwie to mam teraz na dłoniach dwa 'no-limity' i mimo garnięcia duuuuuuuużej ilości transferu miesięcznie jakoś nie miałem problemu, zwłaszcza w site5. Nikt nigdy konta mi nie skasował, na jednym z nich były tylko ostrzeżenia i raz blokada, słuszna zresztą, bo skrypt się zapętlił jeden przy zmianie kodu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2010 No to gratulacje w takim razie : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damekr 6 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2010 W firmie site5 miałem kiedyś hosting a na nim rapidleecha, działał cały miesiąc. Resztę domyślcie się sami... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilek 20 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2010 W firmie site5 miałem kiedyś hosting a na nim rapidleecha, działał cały miesiąc. Resztę domyślcie się sami... Co tu się domyślać - łamałeś regulamin więc do kogo masz pretensje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ftt000 5 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2010 ja mam na az.pl rapidleecha a kupilem za 10 zl na rok ... ceny tam zawsze beda inne bo tak to bywa ze tam na masowke 1000 osob idzie i w konia potem ich robia jakimis kruczkami w regulaminie moga dac nieskonczonosc transferu ale tego nie wykrozystasz bo inny limit Cie zje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilek 20 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2010 ja mam na az.pl rapidleecha a kupilem za 10 zl na rok ... ceny tam zawsze beda inne bo tak to bywa ze tam na masowke 1000 osob idzie i w konia potem ich robia jakimis kruczkami w regulaminie moga dac nieskonczonosc transferu ale tego nie wykrozystasz bo inny limit Cie zje Rozumowanie typowego "polaczka". Skoro masz określone zasoby, dodatkowo określone w regulaminie co wolno a czego nie - to co się później dziwisz, że blokują/zawieszają konta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ftt000 5 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2010 kamilek , widocznie Ty rozumujesz jak typowy "botek" biznes nie polega na tym aby opisac malym druczkiem w regulaminie skladajacym sie z 35 stron jakis podpunkt ktory nie pozwala korzystac w pelni z serwera , tylko na tym aby osoba byla przy zamawianiu uswiadomiona o tych najwazniejszych limitach , nie znam polskiej firmy ktora oferuje serwery na zasadzie amerykanskich masowek , nie wymadrzaj sie tak o "polaczkach" bo sie jak prostak zachowuejsz a to najgorsza odmiana polaka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2010 Po pierwsze, to nie temat o Polakach i toku rozumowania. Po drugie, to nie forum służące do obrażania siebie nawzajem czy trollowania. Co zaś się tyczy ofert "unlimited" z USA, to temat był przerabiany wielokrotnie i jest to BUJDA. Taki temat dla Mythbusters. I założę się, że po testach ten mit określono by jako "busted"... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach