Gość siwy11111 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 Witam Mam problem z serwerem pocztowym albo z apache , poczta jest zainstalowana dziala wysylanie i odbieranie maili . Ale jest jeden problem jak zawsze otoz to ze serwer nie wysyla maili z www np. jesli ktos rejestruje sie w serwisie lub na forum to wyskakuje biala strona i email nie dochodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezsciemy 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 Witam Mam problem z serwerem pocztowym albo z apache , poczta jest zainstalowana dziala wysylanie i odbieranie maili . Ale jest jeden problem jak zawsze otoz to ze serwer nie wysyla maili z www np. jesli ktos rejestruje sie w serwisie lub na forum to wyskakuje biala strona i email nie dochodzi A co na to admin serwera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 moze zablokowana jest funkcja mail() Skontaktuj sie z administracja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość siwy11111 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 ja jestem adminem tego serwera i nie wiem co sie stalo Jak Odblokowac Funkcje mail() Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Fobi Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 W pliku php.ini znajdz linijke disable_functions = Jesli tam zobaczysz disable_functions = mail To wiesz juz co usunac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość siwy11111 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 Mam tak ; This directive allows you to disable certain functions for security reasons. ; It receives a comma-delimited list of function names. This directive is ; *NOT* affected by whether Safe Mode is turned On or Off. disable_functions = Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 dobra wrzuc plik phpinfo() i daj link. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość siwy11111 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 Prosze tutaj http://www.kez.pl/strona.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 hmm dziwne wszystko wyglada na ok. Moze cos z skryptem maili? Czy server poczty napewno dobrze funkcjonuje ? Sprawdz logi co wypluwaja .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość siwy11111 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 a gdzie znajduja sie Logi ?? to jest Slackware 10.2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 a gdzie znajduja sie Logi ?? to jest Slackware 10.2 Może znajdź kogoś, kto naprawde potrafi tym administrować? Gdybyś zadał sobie minimalny trud i poznał absolutne podstawy, to nie musiałbyś zadawać trywialnych pytań. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość siwy11111 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 Tutaj Sa Logi Logi usuniete z Powodu Spamerow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 Dodaj rekord SPF do dns. Maile sa wysylane bo spr. ma http://forum.kez.pl/ Dochodza jednak sa uznawane za spam ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość siwy11111 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 ok naprawilem poprostu gdy w konsoli wpisalem sendmail -t -i i wywalilo ze nie moze byc uruchomine Brak zapisu czy cos takiego wiec naprawilem sprawe i juz dziala Wysłany Wto Paź 25, 2005 10:42 pm: UUU dalej cos nie dzialalo wylaczyme anty spama tylko nikomu ani slowa Dziekowka Wszystkim za Pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 ok naprawilem poprostu gdy w konsoli wpisalem sendmail -t -i i wywalilo ze nie moze byc uruchomine Brak zapisu czy cos takiego wiec naprawilem sprawe i juz dziala Wysłany Wto Paź 25, 2005 10:42 pm: UUU dalej cos nie dzialalo wylaczyme anty spama tylko nikomu ani slowa Dziekowka Wszystkim za Pomoc Administrujesz komercyjnym serwerem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość siwy11111 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2005 nie ale mam duzo witryn na nim , poprostu wlasnych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
subone 0 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2005 Tak na przyszłość najlepiej sprawdzać z konsoli: # php -a mail('adres@e-mail.pl','temat','tresc'); I tutaj będzie ładnie wszystkie błędy wyrzucał. Pozdrawiam Mariusz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach