denis94 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2010 Witam. Posiadam cron na serwerze dedykowanym i obsługuję go poprzez Webmin. Potrzebuję utworzyć zadanie które co 5 minut będzie mi otwierało wyznaczony plik php. Jak utworzyć takie zadanie? Co wpisać w polu uruchom jako? Jakie polecenie i jakie wejście do polecenia? Proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2010 Jak utworzyć takie zadanie? Co wpisać w polu uruchom jako? Jakie polecenie i jakie wejście do polecenia? Uruchom jako - podajesz usera, na którego prawach będzie działać zadanie. Polecenie to np: php /home/plik.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2010 dzięki bardzo Zrobiłem tak jak poradziłeś. Zaznaczyłem powtarzanie co 4 minuty lecz po zapisaniu i wejściu w ustawienia ponownie, minuty ustawiają się na "wszystkie" a nie co 4 minuty. Polecenie podałem dobre ponieważ gdy kliknę w cronie "Uruchom Teraz" To otrzymuję wynik "Teksty zostały wysłane poprawnie" i po sprawdzeniu mogę stwierdzić, że skrypt został otwarty i wykonany. Uruchamiam jako www-data. Lecz czemu nie powtaarza się to tak jak podałem w harmonogramie i ustawienia nie zapisują się? Oto moje polecenie: php /var/www/panel/erds.php W polu wejście do polecenia nie podałem nic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2010 Wpisz */4 w pole minut. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach