Gość Webb Zgłoś post Napisano Maj 17, 2010 Proszę o ocenienie oferty: Plan FREE: Pojemność dysku: 500MB Transfer miesięczny: 1GB Transfer roczny: 12GB Panel:DirectAdmin Bazy MYSQL: 7 Kont FTP: 5 PHP5 BEZ REKLAM Domena w .1k lub .tk Opłata: Darmo! Plan MINIMAL: Pojemność dysku: 1GB Transfer miesięczny: 3GB Transfer roczny: 36GB Panel: DirectAdmin<BR> Bazy MYSQL: 10 Konta FTP: 10 PHP5 BRAK REKLAM Domena w .1k lub .tk Oplata: SMS 1.22 zl na 3 miesiace Plan MEDIUM: Pojemność dysku: 3GB Transfer miesięczny: 5GB Transfer roczny: 60GB Panel: DirectAdmin<BR> Bazy MYSQL: 25 Konta FTP: 20 PHP5 BRAK REKLAM Domena w .1k lub .tk Oplata: SMS 3.66 zl na 2 miesiace Plan LARGE: Pojemność dysku: 5GB Transfer miesięczny: 12GB Transfer roczny: 144GB Panel: DirectAdmin<BR> Bazy MYSQL: 50 Konta FTP: 50 PHP5 BRAK REKLAM Domena w .1k lub .tk Oplata: SMS 6.10 zl na 2 miesiace Czy będą dobre? Czy będą klienci przychodzić? TEST każdego serwera jest na 5 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2010 Sam sobie przelicz czy nawet przy największym planie za zaledwie 6zł z czego z sms'a otrzymasz ~40% tej kwoty zarobisz kilka stówek na miesięczne podatki, zus'y, nie mówiąc już o samych kosztach utrzymania, serwery, support, administracja, księgowość, etc. etc. No chyba, że ma to być totalna lewizna jednak na niej długo nie pociągniesz. Totalny brak biznesplanu i domena .tk ? ;/ Realia kolego. EOT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bl00keRs 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2010 Czy będą klienci przychodzić? TEST każdego serwera jest na 5 dni. Serwery za 1.22zł na 3 miesiące, 5 dni testu, to jest tak dużo, że trzeba brać test na 5 dni, żeby zdecydować się czy wydać złotówkę Realnie, weź się za coś innego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Webb Zgłoś post Napisano Maj 18, 2010 Ale czy dobre sa oferty? Dla mnie cena nie jest wazna,chce miec tylko klientow,gdyz mam serwer reseller na 5 lat zamowione i pewnie bede przedluzac.Wiec moge udostepnic serwery za bardzo niska cene. @edit Ja nie chce na tym zarobic,chociarz sms mi sie przyda na co innego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2010 Te podane ceny, nie są w żaden sposób ekonomiczne. Równie dobrze możesz ustawić darmowe plany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lapiech 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2010 Ma też darmowy plan;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VIPserv.org 4 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2010 tylko cie admin serwera na którym masz resellera wywali za przeciążenia (prędzej czy później), a sam będziesz miał z tego grosze o ile cokolwiek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HDS 14 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2010 Bez porządnego biznesplanu i jakiejś małej inwestycji daleko nie zajedziesz. Oplata: SMS 1.22 zl na 3 miesiace Sprzedasz 100 kont za 1.22 ? 100 lizaków czupaczups należy do ciebie [na trzy miesiące] A tak na poważnie to dopisz w ofercie że jesteś wolontariuszem. Edit: Myślałem że zainwestujesz w vpsa, ale jak reseller to reseller kupisz sobie tylko 20 lizaków ;x Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Webb Zgłoś post Napisano Maj 19, 2010 Noo! Mniam xD ;P Jak bede mial juz wiecej kleintow to przeniose sie na dobrego vpsa za ok. 90zl/mies + dokupie directadmin Jak myslicie jakie parametry vpsa musialbym miec na DirectAdmin 30 klientow z planami hmm Free,Minimal ? Ja mysle ze z 1GB RAM 1GHz 50GB dysk 100GB transferu/mies Dobrze mysle ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2010 Na dobrym resellerze utrzymasz więcej kont, i masz profesjonalną obsługę administratora. Na VPS jesteś zdany na siebie, musisz wynająć admina (no chyba że Twoja wiedza na temat linuxa jest na wysokim poziomie). Na DA wystarczy Ci wystarczy Ci ten VPS, powinno działać dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach